Poli Iasi – CFR Cluj 0-1, in etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal

luni, 06 aprilie 2009, 20:37
4 MIN
 Poli Iasi – CFR Cluj 0-1, in etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal

Dopata moral de succesul de vineri, de la Constanta, Politehnica priveste cu optimism meciul de astazi, cu CFR Cluj. Acest lucru s-a simtit si in conferinta de presa organizata ieri, in Copou, atunci cind antrenorul gazdelor, Cristiano Bergodi, a spus: "Vrem sa facem un rezultat mare in ciuda faptului ca intilnim echipa care, alaturi de Dinamo, are cel mai bun lot din Liga I si a problemelor de efectiv pe care le avem. Cine intra pe teren trebuie sa fie cel mai bun. Eu am incredere in tot lotul si sint sigur ca putem face un meci mare. Sintem pe drumul bun si stim ca nu sintem inca salvati". Pe aceeasi linie au fost si spusele presedintelui, Sorin Boca: "Ne-am bucurat 5-10 minute dupa victoria cu Farul. Intr-o ora, cind am ajuns acasa, am uitat-o. Sint convins ca daca reeditam jocul bun facut la Constanta putem obtine un rezultat bun, mai ales ca acum vom avea sprijinul publicului, care sper sa vina in numar cit mai mare la stadion".

Bergodi s-a referit si la adversari: "Clujul este, pentru mine, ca prima dragoste, care nu se uita niciodata. Am petrecut acolo opt luni la capatul carora am ramas numai cu amintiri placute. Am lucrat cu jucatori buni, am avut conducatori deosebiti, ca domnii Paszkany si Muresan. Acum, insa, voi fi trup si suflet pentru Iasi si pentru oamenii care mi-au dat posibilitatea sa antrenez, domnul Boca si domnul Nichita. Nu stiu daca e un avantaj pentru ei ca si-au schimbat antrenorul chiar daca nu descopar apa clada daca spun ca, de obicei, cind vine un antrenor nou, jucatorii se daruiesc mai mult".

In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au ajuns aseara in Iasi, cu o cursa charter, astazi urmind a avea debutul pe banca tehnica a portughezului Antonio Conceiçao, cel care l-a inlocuit de Dusan Uhrin jr. dupa victoria cu 3-0 repurtata de clujeni in fata Vasluiului, cehul platind ruptura fata de lot. Desi nu a efectuat decit doua antrenamente la Cluj, se zvoneste ca lusitanul e tentat sa schimbe modulul folosit de ceh in acest retur, 4-4-2, si sa treaca la 4-3-3. In ceea ce priveste lotul de jucatori, oaspetii nu pot conta astazi pe Cadú si Didi, ambii accidentati. In schimb, alti doi jucatori care au avut probleme medicale in ultima perioada, Tony si Muresan au sanse sa reintre.

Trecind in tabara gazdelor, lista indisponibililor e mult mai lunga. Munteanu si Pecnik au intrat dupa meciul de la Constanta in grupul mai vechilor accidentati, care era format din Branet, Sfirlea si Marc, in timp ce Ilie e suspendat. Ieri, Boca a anuntat ca si Andrei Cristea se afla in situatia de a sta ca urmare a cumulului de cartonase galbene, seful executivului iesean sustinind ca ex-dinamovistului i s-a descoperit un avertisment incasat in tur, in afara celor trei cu care s-a ales de cind joaca la Poli.

In ceea ce priveste traditia ultimelor partide, in ciuda diferentei de statut dintre cele doua formatii, Iasul sta mai bine. In returul trecut, trupa pregatita de Ionut Popa reusea sa invinga o formatia clujeana ce reusea eventul, ardelenii fiind tinuti in sah de Poli si in turul acestui sezon, cind s-a consemnat o remiza alba in Gruia, la capatul unui meci in care Ciprian Taanasa a ratat o uriasa ocazie de a semna victoria moldovenilor.

Biletele la partida de astazi vor fi puse in vinzare la ora 8:00, la casele din jurul stadionului, pretul unui bilet fiind 10 lei la peluze si 20 lei la tribune. Sorin Boca a anuntat ca oaspetii i-au comunicat ca vor fi insotiti de un grup de circa 100 de sustinatori.

Formatiile probabile

Poli: Plesca – Buta, Straton, Onut, Todescato – Viveiros, Milea, Montiel, Miclea – Bratu, Bilba.

CFR: Stancioiu – Tony, Galiassi, Alcantará, Panin – Dani, Muresan, Culio – Dubarbier, Y. Koné, Pereira.

Arbitri: Robert Dumitru (Brasov) – Dragos Iliescu (Craiova), Mircea Orbulet (Bucuresti).

Observatori: Hacic Garabet, Aron Huzu. 

Conceiçao poate sta pe banca

Directorul scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a declarat luni ca noul tehnician al lui CFR Cluj, Antonio Conceiçao, poate sta pe banca tehnica la meciul de marti cu Poli Iasi, in ciuda faptului ca acordul sau cu echipa ardeleana nu a fost inca inregistrat la FRF. "Antonio Conceiçao poate sta pe banca tehnica in meciul cu Poli Iasi, chiar daca nu i-a fost inregistrat contractul la Federatie. tinind cont ca abia duminica a fost numit si meciul este marti, poate sta pe banca, iar CFR are teremen 14 zile sa aduca toate actele necesare in acest sens", a explicat Mircea Radulescu. Mircea Radulescu a precizat ca pentru definitivarea situatiei legale este nevoie de rezilierea contractului cu Ales Jindra, precum si de rezilierea contractului pe care portughezul l-a avut la ultimul club la care a lucrat. La acestea trebuie sa se mai adauge si copia dupa licenta PRO a lusitanului.  In alta ordine de idei, Dusan Uhrin Jr. urmeaza sa isi primeasca in aceste zile salariile pe lunile martie si aprilie, la fel ca si antrenorul Ales Jindra. Oficialii clubului CFR Cluj au decis duminica dimineata sa se desparta de consilierul sportiv Dusan Uhrin si de antrenorul Ales Jindra, dupa doar 5 etape in care cei doi au condus formatia din Gruia, iar in locul lor l-au numit pe portughezul Antonio Conceiçao. Lusitanul, care a antrenat ultima oara gruparea Trofense din Portugalia, a fost prezent in tribune la meciul dintre CFR Cluj si FC Vaslui, scor 3-0, din etapa a XII-a a Ligii I.

Comentarii