Laminati la rece

joi, 24 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Laminati la rece

Terenul II din Copou a gazduit ieri ultima repetitie serioasa pe teren propriu dinaintea reluarii campionatului pentru fotbalistii de la Poli. Iesenii au trecut testul cu brio, victoria cu 5-1 in fata unei echipe clasata foarte bine in serie, Laminorul Roman, confirmind seria rezultatelor excelente obtinute in jocurile de pregatire. Oaspetii au deschis scorul relativ repede, Tiganus transformind in minutul 13 penaltiul acordat de arbitrul iesean Anton Helesteanu. Peste numai doua minute iesenii egaleaza, Serban transformind o lovitura de pedeapsa cazuta in urma unui hent in careu. Seria loviturilor de la 11 metri a continuat in minutul 32, Ionescu invingindu-l pe Robu tot in urma unei penalitati, dupa un fault asupra lui Serban. Cu o lovitura de cap dupa un corner Paraschiv a dus scorul la 3-1 in minutul 38 pentru ca imediat dupa pauza, min. 47, Onofras sa inscrie din nou. Ultimul gol al meciului l-a marcat Fieraru (min. 70), gazdele terminind meciul fara nici un jucator care a fost titular in timp ce romascanii s-au limitat a introduce pe teren doar doua din cele 7 rezerve deplasate la Iasi.
La gazde am remarcat pofta de joc a lui Serban, inchegarea destul de reala a relatiilor de joc, incercarea tinerilor de a se impune dar si in prima repriza unele nesincronizari la marcajul celui de-al doilea virf si a adversarilor care actionau pe flancul drept. In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au cazut dupa 3-1, descoperirea din repriza secunda putind sa-i coste si mai mult.
O nota foarte proasta vizavi de partida de ieri vine de la faptul ca din atitia arbitri asistenti cit are Iasul nu au fost gasiti doi pentru a oficia la acest meci destul de important, "tusierii" fiind improvizati.
Formatiile: Poli – A. Stoian – Gavrilescu, D. Constantin, Paraschiv, Gheban – Basascu, Medeleanu, I. Radu, Nita – Serban, Ionescu. Au mai intrat la pauza si pe parcursul reprizei secunde Cimpeanu, Urdaru, Fieraru, Onofras, Andries, F. Sandu, Vintila, Ilie, Burcea, Acatrinei, Soponariu. Laminorul – Robu – Dinu, Ghidarcea, Ghinea, Baciu, Codreanu – R. Cozma, Susanu, Mitruc – Tiganus, Cimpeanu. Au mai jucat Manea si Caluser. (OM)
Ion Radu, "student" pina in vara
In cursul zilei de ieri, FCM Poli Iasi si AS Midia Navodari au semnat actele de imprumut pina in vara a jucatorului Ion Radu. Dupa spusele presedintelui iesean, Costel Radeanu, gruparea de pe Litoral a primit 2 500 $, in cazul neprelungirii colaborarii dintre Poli si fotbalist acesta urmind sa revina la trupa lui Sdrobis la sfirsitul campionatului. In zilele ce urmeaza se va clarifica si situatia trecerii lui Vasile Matinca de la Poli la Midia.
La ora actuala, dinte jucatorii care se pregatesc in Copou cele mai mari probleme le va ridica legitimarea cimpinenilor Medeleanu si Andries, sumele cerute pentru cei doi de presedintele Poianei, Stefan Chitu, fiind destul de piperate. (OM)

Comentarii