Lita nu vrea luna de pe cer

vineri, 12 ianuarie 2001, 00:00
2 MIN
 Lita nu vrea luna de pe cer

Dupa primul antrenament din acest an, antrenorii FCM Poli Iasi Ion Dumitru si Danut Munteanu au ramas cu doar 15 jucatori. Ieri, insa, a fost o adevarata inflatie de fotbalisti in Copou. Dimineata au fost la antrenament 29 de jucatori pentru ca dupa amiaza numarul acestora sa creasca la 35 (!), intre care trei portari. S-a dovedit astfel ca apelurile date in presa de Lita Dumitru si-au atins scopul, tehnicianul iesean fiind foarte multumit ca are de unde alege. Pe linga mai multi juniori (intre care si fiul fostului portar, Dohot, care vrea sa calce pe urmele tatalui sau) si de fotbalisti necunoscuti ca Maxinciuc, Gheorghe Marian, Ciocanaru, Damian sau Radu Catalin, in Copou au fost prezenti multi dintre fostii fotbalisti ai lui Poli, dornici de a se intoarce la prima dragoste: Dobrea, Cotan, Cojocaru, Tiron, Petrache, Condurache, Filip. In plus, intirziatii de ieri, Stoian si Medeleanu au ajuns si ei la pregatiri. Pe la stadion au mai putut fi vazuti si "italienii" Rudac si Caunei, dar jucind tenis cu piciorul.
O alta noutate importanta este cea a aparitiei lui Emil Vladut, fost la FC Onesti si Electro Bere Craiova, care va fi antrenor secund la Poli, alaturi de Danut Munteanu.
La capitolul plecari nefortate, alaturi de Matinca, s-a mai adaugat numele lui Radu Gavrilescu, in probe la FC Brasov.
Din pacate, au si aparut frictiunile intre Lita Dumitru si conducerea clubului. Desi antrenorul a anuntat ca definitivarea lotului va fi facuta pe 20 iulie, capii de la FCM Poli doresc ca pina marti antrenorii sa comunice numele celor pe care se va conta in retur. De aici ar putea aparea unele scintei, la fel precum in privinta unor drepturi financiare ale jucatorilor. Un alt capitol incordat este cel legat de numarul de mese pe zi, sefii clubului fiind de acord cu acordarea fotbalistilor a inca doua mese in schimbul retinerii contravalorii acestora din drepturile financiare ale jucatorilor!
Pentru reliefarea acestor lucruri, mentionam declaratiile antrenorului Lita Dumitru si a presedintelui CA, Romeo Olteanu. "Am spus ca pe 20 anunt lotul, pe 20 il anunt. Voi retine 20 de jucatori, intre care sper ca va fi si Danut Munteanu, care ramine si secundul meu, si doi juniori. Daca nu sint bani nici macar pentru citeva zile de selectie, conducerea trebuie sa faca rost de ei, daca doreste o treaba buna. Nu cer luna de pe cer! In plus, deja presedintele Lupulescu mi-a sugerat sa nu-l iau in lot pe x sau y. Miercuri imi spusese ca am mina libera la echipa!" (Lita Dumitru). "Am discutat si cu presedintele Lupulescu si marti, cind avem sedinta de Consiliu, vrem lista definitiva a lotului. Cei din afara vor avea aceleasi conditii ca si iesenii, iar antrenorul secund isi va plati masa si cazarea!" (Romeo Olteanu). Ce-o iesi din astea, vom vedea! (Ovidiu MINEA)

Comentarii