Mai invatati si fotbal

miercuri, 11 august 2004, 23:00
2 MIN
 Mai invatati si fotbal

Dinamo: Gaev – Ciobotariu (’25 – Galamaz), Alistar, Iordache – Balan (’80 – Baltoi), Margaritescu (’53 – Goian), Tames, Semeghin – Petre, Danciulescu – Niculescu. Antrenor: Ioan Andone.
Manchester United: Howard – Fortune, G. Neville, Silvestre, O’Shea – Fletcher (’67 – Miller), Keane, Djemba-Djemba, Giggs (’82 – Ph. Neville) – Smith, Scholes. Antrenor: Sir Alex Ferguson.
Arbitru: M. Gomes (Portugalia).
1-0, min. 10: autogol Fortune: cursa pe partea dreapta a lui Niculescu, centrare precisa, portarul englez a respins gresit in lateral, Danciulescu a preluat de la 2 m, sud-africanul deviind in proprie poarta.
1-1, min. 37: Giggs, cursa pe partea dreapta, dribling asupra portarului si sut din lateral, la coltul lung de la aproximativ 14 m.
1-2, min. 71: Alistar, in proprie poarta, dupa o centrare de pe stinga a lui Giggs si o recentrare a lui Miller.
Importanta deosebita a meciului Dinamo – Manchester United pentru fotbalul romanesc i-a obligat pe „ciinii rosii” sa se autodepaseasca, pentru ca se intuia (si s-a vazut) ca Manchester United arata a echipa mare chiar si fara atitia titulari. Dar Dinamo a dovedit ambitie si a reusit sa deschida scorul in primul sfert de ora, dupa ce Claudiu Niculescu l-a intins pe Tim Howard dintr-o lovitura libera. Este adevarat, dubla gafa Howard – Fortune a contribuit esential la aceasta situatie, dar la capatul acestei prime perioade, scorul este cit se poate de fidel realitatii de pe teren. Dinamo a atacat si dupa deschiderea scorului, dar contraatacurile unui „diavol” intepat au semanat panica intr-o aparare, in general, fragila, dar care in acest meci a facut eforturi disperate. A obosit taman la acea actiune a lui Giggs (cel mai periculos jucator al oaspetilor) care a adus egalarea. O faza critica s-a petrecut in min. 23, cind Roy Keane l-a impins pe Semeghin in careu, arbitrul lusitan speriindu-se si refuzind lovitura de pedeapsa.
Repriza secunda a inceput furibund pentru United, Scholes si Smith sint aproape de gol, ultimul nimerind bara laterala stinga. Apoi, arbitrul Gomes ne defavorizeaza din nou, faultul excesiv de dur al lui Scholes asupra lui Petre fiind sanctionat doar cu un banal galben. Dar dinamovistii nu s-au luptat numai cu valoroasa echipa engleza sau (uneori) cu arbitrul, ci si cu zeita Fortuna. Astfel, dupa ce a fost silit la doua schimbari fortate, Andone a privit neputincios la gafa lui Alistar, caruia i-a iesit pe dos proiectata degajare, tocmai cind echipa bucuresteana se afla pe val, Balan fiind cit pe ce sa-l surprinda pe Howard cu o centrare-sut de pe partea dreapta, de la mare distanta. Autogolul din min. 73 a taiat aripile echipei noastre, care a zvicnit cu 11 minute inainte de final, cind o lovitura libera executata si „reincalzita” de Niculescu se finalizeaza cu un sut peste poarta al lui Tames. In ciuda frustarilor, rezultatul meciului de pe „Lia Manoliu” este echitabil, chiar daca Manchester a jucat cu multe rezerve. O echipa mare, insa, are si un lot numeros, format din jucatori de valori apropiate. (Nic. G)

Comentarii