Marinari pe treisferturi

sâmbătă, 04 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Marinari pe treisferturi

Memoriul trimis la Federatia Romana de Rugby de staff-ul conducator al clubului Poli-Agro Romtelecom, in care se explica imprejurarile in urma carora Dinamo a cistigat la Iasi, nu a ramas fara ecou, arbitrul Mihai Marian si observatorul federal Alexandru Dumitru fiind retinuti de la delegari pentru etapa de simbata. Stirea a parvenit in cursul zilei de ieri, Hagic Garabet, secretarul FRR, telefonindu-i lui Victor Codreanu pentru a-i da vestea. In mod normal, hotia arbitrului bucurestean ar fi trebuit sa fie judecata miercuri, insa sedinta Comisiei de Disciplina s-a aminat pentru saptamina viitoare. Concluzia finala privind prestatia arbitrului la partida Iasi – Dinamo, disputata in cadrul celei de-a doua etape din play-off-ul Ligii Nationale, va fi trasa pe 15 noiembrie. Abia atunci este programata proxima sedinta a Biroului Federal, in care vor fi analizate probele incriminatorii depuse la FRR de clubul iesean: inregistrarea video a meciului si memoriului ce se intinde pe patru pagini. Pina atunci, elevii lui Constantin Verives si Iulian Iftenie mai au de disputat o etapa de foc la Constanta, meci programat astazi. Pentru confruntarea cu Farul, echipa ieseana a plecat inca de ieri pe Litoral, fiind cazata la Mamaia, la Hotel Parc. Meciul va incepe la orele 10.00, plecarea spre casa fiind programata imediat dupa fluierul final. "Toti rugbistii ieseni acuza traume, insa irecuperabili sint doar Ursu, ce urmeaza sa fie operat de menisc si ligamente incrucisate, si Afrasinei, care in partida cu Dinamo a suferit o comotie. Din pacate, nu-i putem proteja pe cei usor accidentati deoarece nu avem inlocuitori" , mentioneaza tehnicianul Constantin Verives.
La meciul cu Dinamo a fost prezent la stadion si Alexandru Gagea , directorul Romtelecom Iasi, sponsorul echipei. Acesta a apreciat eforturile iesenilor, considerind ca infringerea a fost mai presus de vointa lor. Printre cei aproximativ 5.000 de spectatori, din care multi fosti rugbisti, s-au numarat si componentii celorlalte echipe iesene, cea de baschet, handbal masculin si chiar citiva fotbalisti. Nici VIP-urile nu au lipsit, alaturi de rugbistii ieseni fiind Costel Iatco , director Curtea de Conturi, Barbu Razus , magistrat colonel, Vasile Alexoaie , director Gelsor Iasi, Corneliu Anton , director adjunct Moldomobila, Gheorghe Nichita , director RAJAC, Mihai Valeriu , patron "Bolta Rece", Nicolae Badea , prorector Institutul Politehnic, Leonid Antohi , presedinte CS Poli etc. Nici la Constanta rugbistii ieseni nu vor fi singuri, alaturi de echipa facind deplasarea Victor Codreanu , reprezentantul sponsorului si Doru Vitcu, presedintele executiv al clubului.
"Ne vom mobiliza exemplar pentru a cistiga la Constanta" , afirma "secundul" iesenilor Iulian Iftenie. Daca va lasa arbitrii, adaugam noi, la centru urmind sa oficieze Ioan Sabau, din Cluj, in timp ce observator va fi Puiu Hustiu, din Bucuresti. "Cei doi antrenori au studiat foarte bine jocul dinamovistilor si au gasit argumente sa contraatace punctele forte ale adversarului. Astfel, iesenii au fost superiori la gramada desi diferenta de gabarit a fost evidenta. Pentru ca au avut multe indisponibilitati pe linia de treisferturi, cuplul Verives – Iftenie a ales o tactica inteligenta, incercind sa forteze pe centru: omul cu balonul intra decis in gramada adversa, culca mingea, din spate venea un coechipier care repeta figura. Am cistigat teren, insa arbitrul ne intorcea cind ne apropiam de buturile adverse" , spune Victor Codreanu , specificind ca si de aceasta data antrenorii ieseni au gindit o tactica adecvata adversarului, Farul fiind o echipa rapida, ce se bazeaza mult pe jocul pe treisferturi. (Leonard CANANAU)

Comentarii