Mars in saisprezecimi!

Subtitlu

marți, 28 noiembrie 2006, 22:02
4 MIN
 Mars in saisprezecimi!

Meciul de astazi, al treilea al "ciinilor rosii" din grupa B a Cupei UEFA, are toate apanajele categoriei "care pe care". Dinamovistii vor fi cu certitudine calificati, in cazul in care cistiga, dar in aceasta situatie nemtii vor fi foarte aproape de eliminare, care devine o certitudine daca Bruges cistiga la Istanbul. Meciul egal, insa, reprezinta o varianta destul de solida de calificare si poate fi acceptata, la avarie, complicatiile venind mai virtos tot in cazul unui succes belgian in Turcia. La rindul lor, nemtii ar putea acumula cinci puncte in aceasta varianta, pentru ca "vulturii" din Stambul descind, etapa viitoare, pe "Bay-Arena". Totusi, socotelile de acest gen ale remizei tin de capitolul "cioara din par", ambele echipe ochind victoria mai ales ca, in ultimele doua etape, meciurile se disputa la aceeasi ora si nu se pot face calcule ajutatoare. Fireste, telefoanele mobile merg si pe traseul Bucuresti – Bruges, dar pina la urma ne asteptam la un meci foarte tenace, in aceasta seara.

Aspirine pentru ciini
Bayer Leverkusen este o formatie respectata in Germania, desi nu a cistigat nici un titlu. Aparitia "aspirinelor" pe scena Bundesligii a fost destul de tirzie, dar solida. In 1988, Bayer a cistigat Cupa UEFA dupa o disputa la penaltiuri cu Espanyol Barcelona, in ultimii ani a ratat de citeva ori titlul la "mustata" in fata marilor rivali de la Bayern, iar in 2002 au jucat chiar finala Ligii Campionilor, pierzind cu 1-2 pe "San Siro" in fata unui Real cu adevarat galactic. Din Leverkusen au pornit spre fotbalul mare jucatori exponentiali, ca Ballack, Jeremies, Ramelow, Schneider, ultimii doi facind parte si din lotul actual, ca si portarul Butt (celebru executant de penaltiuri) sau brazilianul Juan, prezent la Cupa Mondiala in nationala "auriverde". Forta echipei din Leverkusen sta in atac, unde exceleaza bosniacul Sergej Barbarez si ucraineanul Andri Voronin, sustinuti din spate de Schneider si brazilianul Athirson. Bayer nu straluceste in clasamentul Bundesligii, ocupind locul X, mai aproape de zona retrogradarii decit de cea europeana. In ultima etapa, "aspirinele" au facut un joc foarte bun, invingind cu 3-1 pe Energie Cottbus, formatia in care evolueaza romanii Vlad Munteanu si Sergiu Radu. Antrenorul Michael Skibbe, supervizat de directorul sportiv Rudi Völler (fost selectioner national), nu se poate baza pe mijlocasul elvetian Barnetta, in timp ce fundasii Ramelow si Madouni sint incerti.
Daca Bayer este cotata ca o formatie ofensiva, stim foarte bine ca si Dinamo se lauda cu atacantii sai, punctul mai slab fiind apararea. Mircea Rednic, antrenorul dinamovist, are batai mai puternice de cap cu lotul: Ze Kalanga este accidentat, iar in ultimele zile au aparut probleme si cu Cristea, care, in cazul nu va putea fi utilizat, ar putea fi inlocuit cu Tames, si el nerefacut.
Ce se mai joaca astazi?
Tot astazi, se mai disputa in grupa B meciul Besiktas Istanbul – FC Bruges, un rezultat de egalitate convenind de minune "ciinilor". Echipa care sta este Tottenham. Astazi, mai sint programate meciuri in primele grupe, dupa cum urmeaza:
Grupa A: Partizan Belgrad – Auxerre, Livorno – Maccabi Haifa. Glasgow Rangers sta. Clasament: 1. Rangers – 7 p (3); 2. Maccabi – 6 p (3); 3. Livorno – 1 p (2); 4. Partizan – 1 p (2); 5. Auxerre – 1 p (2).
Grupa C: Grasshopper Zürich – FC Sevilla, Alkmaar – Slovan Liberec. Livorno sta.  Clasament: 1. Alkmaar – 6 p (2); 2. Sevilla – 4 p (2); 3. Liberec – 4 p (3); 4. Braga – 3 p (3); 5. Grasshopper – 0 p (2).
Grupa D: RC Lens – AC Parma, Osasuna – Odense. Heerenveen sta.  Clasament: 1. Parma – 6 p (2); 2. Lens – 4 p (2); 3. Odense – 4 p (3); 4. Osasuna – 1 p (2); 5. Heerenveen – 1 p (3).  Toate meciurile vor incepe la ora 21,45.

Clasamentul grupei B

1. Tottenham 3 3 0 0  6-1 9
2. Dinamo 2 1 1 0  3-2 4
3.Bruges 3 0 2 1  3-5 2
4. Leverkusen2 0 1 1  1-2 1
5. Besiktas 2 0 0 2  1-4 0

Formatiile probabile
Dinamo: Gaev – Galamaz ,Moti, Radu, Pulhac –  Blay, Margaritescu, Cristea, C. Munteanu – Danciulescu, Ganea.
Bayer Leverkusen: Butt – Castro, Madouni, Juan, Babic – Freier, Schneider, Rolfes, Athirson – Barbarez, Voronin.
Arbitri: Joao Ferreira – José Ramalho, Sergio Lacroix (Portugalia).

Jucati si pentru Rummenigge!
Cu doua saptamini in urma, fosta mare glorie a fotbalului german, Karlheinz Rummenigge, critica vehement sistemul de desfasurare al Cupelor Europene instaurat de UEFA. "Kalle" era oripilat de faptul ca Romania a ajuns sa "taloneze" Germania in clasamentul UEFA, desi in primavara Rapid scotea din sirul european "margele" ca Hertha si Hamburg. Daca Dinamo va reusi sa invinga pe Bayer Leverkusen, merita si Rummenigge o dedicatie, nu-i asa?

Comentarii