Milano – Ghencea, via Genova

vineri, 02 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Milano – Ghencea, via Genova

Campionatul Diviziei A de fotbal se reia, dupa pauza determinata de meciurile nationalei din preliminariile CE 2000, cu etapa a XXII-a. Aceasta este una dintre etapele cu un derby clar, care domina cu un cap toate celelalte opt partide: meciul Steaua – Rapid, de pe stadionul din Ghencea, care va avea loc miine de la ora 16,00 si va fi transmis in direct pe TVR 1. In tur, in Giulesti, rapidistii au cistigat cu 3-0, iar Steaua, chiar daca si-a pierdut orice speranta la titlu, va incerca macar o victorie de orgoliu, cum a fost aceea din Supercupa Romaniei, in care militarii s-au impus cu 4-0. Pentru giulesteni, insa, o infringere in fata Stelei ar insemna, poate o pierdere de 50 % a sanselor la titlu, trofeu dupa care alearga de 32 de ani. Meciul Steaua – Rapid mai are si o importanta aparte, datorita conjucturii speciale a situatiei din Giulesti. Dupa esecul lui Mircea Lucescu din Italia, antrenorul Dumitru Dumitriu a demisionat din ograda lui Copos, in timp ce "lucele" mult asteptat nu-si poate, inca, lua locul pe banca tehnica rapidista, din cauza formalitatilor rezilierii contractului cu Inter Milano. Cu toate acestea, desi in scripte figureaza Nae Manea ca antrenor principal la Rapid, nu incape nici o indoiala ca Mircea Lucescu va buchisi in Giulesti acest meci de importanta cruciala. Ramine de vazut cum va trece Rapidul de la stilul oarecum avintat al lui Titi, la cel marunt si indesat promovat de "Il Luce".
In afara de marea inclestare de pe Ghencea, telespectatorii vor mai putea urmari o partida atractiva, cea de la Galati, dintre Otelul si Universitatea Craiova, care va avea loc astazi, de la ora 14,00 si va fi transmisa pe ANTENA 1. Desi galatenii si-au mai pierdut, in campionatul acesta, mult din renumele de "killer" pe teren propriu, credem, totusi, ca ei au prima sansa in fata unei echipe ce nu-si regaseste firma de altadata. Meciul va fi, probabil, extrem de disputat. Ne reamintim ca, in tur, la Craiova, galatenii au cistigat printr-un gol inscris in ultimul minut de Leo Nemtanu, o partida cu trei eliminari.
Celelalte sapte partide vor incepe astazi, de la ora 16,00, dupa urmatorul program: Ceahlaul – Universitatea Clu j ( in tur, 0-1); Petrolul Ploiesti – FC Arges (1-3); FCM Bacau – FC Onesti (2-2); Foresta – FC National (1-4); Dinamo – Olimpia Satu Mare (4-0); Gloria Bistrita – Astra Ploiesti (1-3); Farul Constanta – CSM Resita (2-3). Cel mai important pare cel de la Suceava, in care gazdele isi pot lua adio de la Divizia A daca pierd! (Nic. G)

Comentarii