N-a fost deranj mare

luni, 29 septembrie 2003, 23:00
3 MIN
 N-a fost deranj mare

Desi conducerea ieseana dadea asigurari ca nasul jucatorilor nu va deveni cirn dupa victoria de la Onesti, realitatea a fost alta saptamina trecuta, o saptamina in care Poli a pierdut in Cupa si a cistigat simbata, oarecum greu, in fata unei formatii modeste, Precizia Sacele.
In ultimul meci amintit, ambele echipe au mers pe sistemul „5-3-2”, absenta liberoului Adrian Ilie (suspendat) creind mutatii serioase in defensiva gazdelor. Stoperul Ionescu a trecut pe post de ultim aparator, locul sau fiind luat de Gheban, mutat din lateral dreapta, unde a fost retras Croitoru. Improvizatiile nu s-au simtit deoarece Poli nu a fost deranjata aproape deloc de atacul oaspetilor, format din firavul Harap si Petrus, un fotbalist cu alura de bunic.
Asteptarile unei dominari nete a gazdelor nu s-au concretizat, deoarece mijlocul iesean a fost vizibil incomodat de marcajul om la om al sacelenilor. Fara „materie prima” la dispozitie, virfurile iesene s-au miscat de multe ori in gol in fata unei defensive (condusa de un alt jucator supraponderal, liberoul Draganoiu) foarte atente. Drept urmare, nu a mirat ca numarul ocaziilor de poarta a fost foarte redus, desprinderea venind la capatul unor faze asemanatoare: deschiderea jocului pe flancuri, centrari si lovituri de cap. Dupa pauza, Iasul a apasat mai tare pe accelerator, actiunile flancului drept (Croitoru – Mitruc) dinamizind oarecum ofensiva, insa senzatia de neimplinire a persistat.
Inlocuirile efectuate de cele doua formatii nu au adus modificari tactice: Poli a schimbat post pe post iar Precizia a pastrat sistemul initial, chiar daca a facut citeva permutari pentru a-i face loc in avanposturi lui Nistoroschi. (Ovidiu MINEA)
Cu lupa pe ieseni
Dulcianu – fara probleme intr-un meci in care a fost „deranjat” doar in doua rinduri, in actul doi.
Fl. Croitoru – mult mai retras ca de obicei, a avut o prestatie buna in actul doi, cind a muncit enorm.
Bernard – fara probleme in defensiva a urcat de multe ori in atac.
Ionescu – s-a descurcat relativ bine pe un post inedit pentru el, libero.
Gheban – in linia obisnuita: voluntar, marcaj necrutator si gafe (mai putine, de aceasta data) la transmiterea balonului.
Cercel – a centrat foarte bine in citeva rinduri (inclusiv la primul gol) insa a si gafat de multe ori; da totusi semne ca incepe sa se adapteze.
Mitruc – si-a revenit dupa pauza, cind a si centrat excelent la golul doi.
Botan – marcat strict, are meritul de a fi la originea primului gol, cind doi jucatori ai oaspetilor nu l-au putut opri; accidentat apoi, a fost inlocuit.
Cristea – visator de cele mai multe ori, nu a miscat, in general; a „sclipit” insa la golul doi, cind a aparut oportun la finalizare;
Bilba – sters, neinspirat, a fost schimbat la pauza.
Pacurar – cind a reusit sa se desprinda din marcaj (destul de rar) a jucat aproape fara greseala, marcind si primul gol.
Dragoi – emotiile aniversarii sale si-au pus amprenta asupra jocului sau in unele faze simple, cind nu reusea sa controleze mingea.
Luca – fara realizari marete, a aratat ca e pe drumul bun; a cistigat la capitolul mobilitate, iar cind are mingea la picior afli de ce a jucat la Steaua. (Ovidiu MINEA)

Comentarii