N-are rivale pe continent

duminică, 15 iulie 2007, 21:09
2 MIN
 N-are rivale pe continent

 Angela Morosanu, sportiva descoperita la Iasi de antrenorul Dorinel Ursache, a reusit, simbata, la Debrecen, sa cucereasca medalia de aur la Campionatele Europene de tineret Under 23. Dupa ce a cistigat fluierind seria preliminara, in 56,55 s, Angela s-a impus clar in finala, cu un timp de 54,50 s, apropiat cu o zecime de recordul ei personal, cu care ocupa locul VII in lume si locul II in Europa, in topul performantelor. Urmatoarea clasata, rusoaica Irina Obedina, a realzat un timp cu 31 de sutimi mai slab, pe locul III situindu-se concurenta din Cehia, Zuzana Hejnova. Angela Morosanu a reprezentat in prima sa faza culorile clubului LPS Iasi, transferindu-se la SCM Bacau, dupa o perioada de dubla legitimare. Acum, Angela reprezinta atit culorile clubului de pe Bistrita, cit si cele ale gruparii Dinamo Bucuresti, raminind sub indrumarea aceluiasi antrenor, Dorinel Ursache. In perioada de umbra strabatuta de atletismul romanesc in acest an, Angela este o certitudine, reprezentind, practic, alaturi de Marian Oprea si Nicoleta Grasu, una dintre putinele sperante la medalii in cadrul Campionatelor Mondiale de seniori, care se vor disputa, luna viitoare, la Osaka.
In competitia din Ungaria, atletismul romanesc a mai obtinut o medalie de argint, prin Ancuta Bobocel, in proba de 3000 m obstacole. Tinara alergatoare s-a clasat a doua, in timpul de 9:41,84, fiind depasita doar de poloneza Katarzyna Kowalska (9:39,40) si devansind-o pe portugheza Sara
Moreira. Foarte aproape de medalii au fost Maria Negoita (56,10 m la sulita – locul IV), Mihai Grasu (56,71 m la disc) si Cristian Vorovenci (3:46,11 la 1500 m). Stafeta feminina a Romaniei de 4X400 m, cu Angela pe ultimul schimb, s-a clasat pe locul VI (cea masculina pe locul VIII), iar Alin Anghel s-a clasat al cincilea la triplusalt, cu 15,91 m.

Bianca Perie cistiga cascind

Tot in aceste zile au loc, la Ostrava, Campionatele Mondiale de juniori II, unde (dupa cum v-am informat in numarul de vineri), ieseanca Andreea Ionescu (LPS – Politehnica)  a obtinut o stralucitoare medalie de argint in proba de 100 m garduri. Insa, in orasul din Cehia, atletismul romanesc a avut un bilant mai stralucitor decit la Debrecen, sportivele noastre reusind sa obtina doua titluri supreme. Romascana Bianca Perie a recidivat la aruncarea ciocanului, dupa titlul mondial cucerit acum doi ani, in Maroc, ea reusind sa arunce 64,61 m, cu peste 8 metri fata de a doua clasata, grecoaica Fatala Papadopoulou! Este limpede ca pentru Bianca, intrecerile la limita ei de virsta nu mai prezinta interes, ea vizind chiar o performanta buna la Mondialele seniorilor de la Osaka. De asemenea, o alta concurenta din Romania, Elena-Mirela Lavric, a cistigat cursa de 800 m, cu 2:04,29, in fata englezoaicei Alison Leonard si a cubanezei Juana Mendez. In acelasi concurs, Cristina Sandu s-a situat pe locul V la lungime, cu rezultatul de 6,10 m.

Comentarii