Nadia Comaneci: Cand ma uit in urma si ma gandesc la ce am facut, m-as intoarce si as face din nou

joi, 16 februarie 2012, 21:29
2 MIN
 Nadia Comaneci: Cand ma uit in urma si ma gandesc la ce am facut, m-as intoarce si as face din nou

" Nu mi-am dat seama de impactul pe care l-am avut atunci la Jocurile Olimpice, pentru ca eram prea tanara sa inteleg. Stiam de Jocurile Olimpice pentru ca ma uitasem la televizor la editia precedenta. Asteptarile mele erau foarte mici, imi amintesc ca spuneam ca sper sa castig o medalie. (…) Cand ma uit in urma si ma gandesc la ce am facut, m-as intoarce si as face din nou. Sunt ore de munca grea si nu cred ca am pierdut ceva. Gimnastica este foarte comprimata, la 21 de ani aproape ai terminat si nu toata lumea ajunge sa ia titlul olimpic ", a spus Nadia Comaneci in interviul precedat de o prezentare in care CNN a precizat ca romanca este "sportiva care a facut perfectiunea posibila".

Fosta gimnasta a mentionat ca atunci cand era mica nu stia ca vrea sa fie gimnasta. "Am fost introdusa in gimnastica. Mi-a placut, credeam ca va fi ceva temporar", a explicat ea.

Nadia Comaneci si-a amintit si de momentul in care a luat prima nota de 10 din gimnastica, la Montreal: "Nu am realizat prima data. Pe tabela nu era 10, era 1.00 pentru ca computerul nu era pregatit pentru 10. 1 este un rezultat foarte prost… M-am uitat in jurul meu, era rumoare in arena, m-am uitat la tabela, la colege si apoi am realizat ca este 10".

Referitor la faptul ca s-a scris despre ea ca era o gimnasta sobra, Nadia Comaneci a spus: "Am auzit de asta si eram genul de om care nu zambea tot timpul, dar am zambit la finalul rutinei".

Nadia Comaneci, cea mai cunoscuta gimnasta din toate timpurile, a devenit la Jocurile Olimpice de la Montreal, in 1976, prima sportiva din aceasta disciplina care a primit nota 10, dupa prestatia ei la paralele inegale. Pana la sfarsitul competitiei, gimnasta din Romania a mai obtinut inca sase note de zece. Nadia Comaneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, barna si paralele inegale, o medalie de argint pe echipe si o medalie de bronz la sarituri. La urmatoarele Jocuri Olimpice, in 1980, la Moscova, Nadia a cucerit doua medalii de aur, la sarituri si sol, si doua medalii de argint, in concursul pe echipe si la individual compus. (Mediafax)

Comentarii