Ne asteapta un meci greu in Stefan cel Mare

marți, 20 octombrie 1998, 23:00
2 MIN
 Ne asteapta un meci greu in Stefan cel Mare

Cea de-a treia etapa a Diviziei A la volei feminin a adus primele rezultate surprinzatoare ale acestei editii de campionat. Ne referim aici la victoria clara, cu 3-0, obtinuta de echipe bucuresteana Metal 33 la Piatra Neamt si de usurinta cu care Universitatea Cluj a trecut, la acelasi scor, de Dinamo. Infringerea suferita de Unic Piatra Neamt pe propriul teren, in fata unei echipe care anul trecut se clasa mult mai jos decit ea in clasamentul final, este pusa de antrenorul nemtean Petrica Stancu pe seama oboselii si a lipsei de forma in care se afla elevele sale. Evident, el nu uita sa aminteasc ca in aceasta var i-a plecat cea mai buna jucatoare, Pusa Dina, in timp ce Metal 33 si-a intrit serios lotul, cu trei ex-rapidiste, Madalina Dumitrescu, Ramona Zamfir si Felicia Nicula, lucru care se simte in jocul formatiei bucurestene. Una peste alta, scorul disputei de sub Pietricica este prea sever fata de valoarea celor dou combatante si nu are decit a-i aduce noi motive de ingrijorare patronului echipei, Vasile Ouatu, care se vede dupa trei etape cu tot atitea infringeri in cont.
In ceea ce priveste meciul de la Cluj, mai toata lumea astepta un succes al dinamovistelor, tinind cont ca ele au unul din cele mai omogene si experimentate omogene sextete din rpima divizie, in timp ce clujencele ocupau dupa primele doua etape ultima pozitie in clasament, fara nici un set adjudecat. Socoteala de acasa nu s-a potrivit, insa, cu cea din tirg si Universitatea a cistigat pe merit un meci pe care l-a jucat perfect si in care "veteranele" echipei, Dana Militaru, Raluca Popescu si Adriana Dumitru, si-au facut datoria cu virf si indesat. Dinamo a plecat de pe Somes cu coada intre picioare si cu gind de razbunare in etapa de simbata, cind in propria lor curte va poposi Penicilina!
Principalele favorite la titlu, Rapid si Universitatea Bacau, s-au impus amindoua in deplasare, dar au facut-o intr-o maniera diferita. In timp ce rapidistele au calcat in picioare pe Dacia Pitesti, o abonata la cupele europene in ultimii ani, administrindu-i un sec 3-0 in Trivale, bacuancele s-au chinuit serios sa se impuna la Braila, in fata noii promovate Braiconf, pe care a invins-o abia la tie-break. Un tie-break cistigat la 13, in care sansa a pus serios umarul pentru victoria echipei lui Florin Grapa. In fine, la Craiova, Universitatea a intrecut tot la tie-break pe RATB, semn ca echipa campioana din 1997 nu are de gind sa cedeze prea usor pasul cu plutonul fruntas.
In etapa de simbata se anunta doua meciuri de mare interese: cel deja amintit, dintre Dinamo si Penicilina, precum si intilnirea dintre Metal 33 si Dacia Pitesti. Ramine de vazut ce surprize ne mai rezerva etapele viitoare. (Ion TEODOR)

Comentarii