Ne vedem marti!

miercuri, 18 aprilie 2001, 23:00
3 MIN
 Ne vedem marti!

Omul de afaceri prahovean Marian Manea, care si-a anuntat intentia de a redresa FCM Poli Iasi, nu va putea sa fie prezent astazi in Iasi la preconizata intilnire cu sefii orasului si judetului. Ieri, Manea a asteptat inca de dimineata un raspuns legat de momentul organizarii unei licitatii, abia in jurul orei 15.00 aflind ca va fi in imposibilitate de a se deplasa in Moldova. "Sint la Bucuresti, la sediul Petrom. Abia acum am primit confirmarea ca miine (n.n. – astazi) va fi organizata o licitatie importanta de la care nu pot lipsi. Il voi suna pe domnul Ivanciu si il voi ruga sa organizeze intilnirea pentru martea viitoare" ne-a declarat telefonic businessmanul prahovean. Acesta a confirmat inca o data ca a demarat tratativele privind cumpararea unui loc de divizia B in sezonul viitor pentru FCM Poli: " Am dat deja de veste ca sint interesat de un loc de divizia B, acum astept citeva raspunsuri".
Aminarea ceruta de Manea nu a deranjat oficialitatile locale. "Dupa atitia ani in care am asteptat degeaba sa se faca ceva cu fotbalul, citeva zile nu mai conteaza! Dorinta de implicare a domnului Manea la Poli pare a fi singura solutie concreta. Domnia sa este om de afaceri si motivele aminarii vizitei sale la Iasi sint obiective, fiind legate de importanta activitate pe care o desfasoara. Ii voi anunta si pe domnul primar si pe domnul prefect si pe domnul Flaiser de modificarea aparuta. Daca nu va interveni nimic neprevazut il vom astepta marti cind am inteles ca domnul Manea va veni cu toate temele facute" a spus vicepresedintele CJ, Nicolae Ivanciu.
Dupa cum a spus si Ivanciu, la intilnirea cu cel care este, printre altele, patronul divizionarei B Metalul Plopeni, din partea Iasului trebuiau sa participe doar capii orasului si judetului: primarul Constantin Simirad, prefectul Corneliu Rusu Banu, presedintele si, respectiv, vicepresedintele CJ, Lucian Flaiser si Nicolae Ivanciu. Totusi, la ultima sedinta in care s-a discutat despre fotbal, Simirad a spus totusi ca si-ar dori ca la intilnire sa fie prezenti si consilierii locali Romeo Olteanu (presedintele CA al FCM Poli) si Gheorghe Nichita (managerul RAJAC). Aceste nume vehiculate pentru a fi prezente la tratativele cu Manea confirma faptul ca activitatea comisiei locale infiintate in urma cu mai mult de doua saptamini la Prefectura a fost "incununata" de esec.
Pe linga aspectul legat de esalonul in care va juca Poli in sezonul urmator si de fondurile necesare, principalele probleme care trebuie lamurite sint legate de eventuala asociere care ar putea apare intre Manea si oficialitatile locale. Daca primarul Simirad este partizanul cedarii totale a echipei, Olteanu, Nichita si multe alte voci sustin ca banii virati actualmente catre fotbal de CL si CJ prin intermediul "SCIasi XXI" ar trebui sa-si mentina destinatia. Mai mult decit posibilitatea realizarii unui profit, s-ar putea astfel detine la viitoarea echipa citeva actiuni de catre oficialitatile locale, actiuni ce ar putea da un drept de veto in deciziile capitale legate de club. Firesc, hotaririle ordinare ar urma sa fie luate de actionarul majoritar.
Discutii ar putea apare si in privinta stadionului, curentele fiind iarasi impartite. Unele voci doresc concesionarea arenei din Copou catre Marian Manea, iar altele repararea capitala a stadionului din fonduri de la bugetul local lucru ce ar mentine dreptul total de folosinta asupra lui "Emil Alexandrescu" de catre Primarie.
Oricum, mai multe raspunsuri vom afla saptamina viitoare. Pina atunci, luptele de culise, calmate de sarbatorile pascale, pot fi reluate! (Ovidiu MINEA)

Comentarii