Nimic de pierdut

miercuri, 01 noiembrie 2006, 00:12
3 MIN
 Nimic de pierdut

Ce sanse poate avea Steaua in fata unei superechipe ca Real Madrid, dupa acel 1-4 cosmaresc inregistrat in Ghencea? In aparenta, nici una, dupa cum tot „nici una” este raspunsul privitor la sansele echipei din Ghencea de a trece cu succes faza grupelor in Liga Campionilor. Tinta Stelei este, in mod cert, ocuparea locului III in grupa E, ceea ce-i permite continuarea traseului european in Cupa UEFA, iar pentru acest obiectiv, meciul cheie este revansa cu Dinamo Kiev, care se va desfasura in penultima runda. Insa, pentru acelasi obiectiv, punctele in afara celor planificate reprezinta aur curat. Jucatorii stelisti nu mizeaza pe o anumita relaxare a madrilenilor, dupa ce si-au asigurat in mare masura calificarea in optimi si au invins Barcelona in derbiul de campionat. Chiar daca, pe „Bernabeu”, centrul de greutate se muta inspre campionat, „regalistii” stiu ca, la tragerea la sorti a optimilor, conteaza foarte mult sa vii din postura de cap de serie, ceea ce implica fara tagada cistigarea grupei. Obiectiv posibil de indeplinit, printr-o victorie la scor asupra francezilor de la Lyon, dar si prin obtinerea tuturor celorlalte puncte. Acestea sint datele problemei care conduc la concluzia ca Steaua nu are de ce sa se teama de meciul de la Madrid, pentru ca nu are ce pierde. Patronul Gigi Becali le-a cerut fotbalistilor sa joace ofensiv si cam are dreptate, cel putin pentru stergerea impresiei penibile din meciul tur.
Carlos sau Cernea?
Portughezul Carlos, unul dintre cei considerati vinovati de ultimele esecuri din Liga Campionilor, a intrat in dizgratia lui Gigi Becali si nu a mai aparat poarta Stelei in ultimele meciuri de campionat. Inlocuitorul sau, Cernea, nu s-a dovedit nici el in mare forma iar lipsa sa de experienta internationala ar putea fi un handicap important o confruntare cu madrilenii pe „Bernabeu”. Dispus sa mizeze pe antecedentele portughezului, dar si pe dorinta sa de revansa si sfatuit de unii consilieri de pret (Ienei sau Duckadam), Olaroiu parea lovit de cerbicia lui Becali in problema lui Carlos. Ieri, finantatorul Stelei s-a aratat convins pe jumatate, declarind ca nu-l intereseaza pe cine introduce Olaroiu in poarta. Asa ca mai probabil, portughezul va fi preferat lui Cernea in poarta Stelei. In rest, Nesu este, oarecum, restabilit, dar este putin probabil ca va juca la Madrid, fundasii laterali fiind Stelian Stancu si Petre Marin, israelianul Saban, accidentat, fiind lasat acasa. In linia de mijloc, Ovidiu Petre va fi preferat lui Lovin, o necunoscuta fiind formula ofensiva. Va merge Olaroiu pe cuplul Théréau – Badea in atac, cu Dica retras in linia mediana, sau va fi sacrificat unul dintre cele doua virfuri (ambele, in forma buna), caz in care Bostina ar putea juca mijlocas stinga?
Cu exceptia fundasilor Cicinho si Salgado (accidentati) si a virfului Cassano, exclus de antrenorul Fabio Capello, Realul nu are prea mari probleme de lot, doar Emerson fiind incert. S-ar putea, insa, ca italianul sa-i foloseasca pe Beckham si Ronaldo, destul de suparati pe postura lor de rezerve, desi titularul postului de mijlocas dreapta, Reyes, este pe deplin refacut. Conform spuselor lui Capello, Ronaldo a aratat o forma buna la antrenamente si este interesant de vazut daca va fi sacrificat Raul sau van Nistelrooy in formula ofensiva a Realului. O decizie asupra formatiei de start a Madridului va fi luata in cursul zilei de astazi.
In alta ordine de idei, Steaua va fi sustinuta la Madrid de circa 2500 de suporteri veniti de la Bucuresti, dar si de foarte multi romani stabiliti in Spania, dupa aprecierile presei iberice, circa 15.000.
Formatiile probabile
Real: Casillas – Ramos, Cannavaro, Pavon, R. Carlos – Emerson, Diarra – Beckham, Guti, Robinho – Ronaldo, van Nistelrooy.
Steaua: Carlos – Stancu, Goian, Ghionea, P. Marin – Nicolita, Paraschiv, Ov. Petre, Dica – Théréau, Badea.
Arbitri: Kondrad Plautz – Markus Mayr, Egon Bereuter (Austria).
Meciurile de astazi in Liga Campionilor
Grupa E: Real Madrid – Steaua, Olympique Lyon – Dinamo Kiev. Clasament: 1. Lyon – 9 p; 2. Real Madrid – 6 p; 3. Steaua – 3 p; 4. Kiev – 0 p.
Grupa F: Benfica Lisabona – Celtic Glasgow, FC Copenhaga – Manchester United. Clasament: 1. Manchester – 9 p; 2. Celtic – 6 p; 3-4. Benfica, Copenhaga – 1 p.
Grupa G: Arsenal Londra – TSKA Moscova, SV Hamburg – FC Porto. Clasament: TSKA – 7 p; 2. Arsenal – 6 p; 3. Porto – 4 p; 4. Hamburg – 0 p.
Grupa H: AEK Atena – OSC Lille, AC Milan – Anderlecht Bruxelles. Clasament: 1. Milan – 7 p; 2. Lille – 5 p; 3. Anderlecht – 2 p; 4. AEK – 1 p.

Comentarii