Oaspeti de seama

vineri, 11 decembrie 2009, 22:58
2 MIN
 Oaspeti de seama

Desi prima faza a campionatului, cea a grupelor, se incheie abia saptamina viitoare, echipa ieseana de baschet feminin incheie mai devreme competitia pentru ca ii va veni rindul neprogramarii pe seama numarul impar de echipe din Grupa Sud-Est. Asa ca miine la sala Scolii 39 va fi un meci de gala si asta pentru ca spectatorii vor putea sa vada la lucru cea mai puternica echipa din campionat, campioana en-titre MCM Tirgoviste. Avind in lot o suita de jucatoare romane de mare valoare (Monica Brosovszky, LarisaToma, Ane Marie Parau ori Alexandra Uiuiu), oaspetele vin la Iasi si cu o pleiada de baschetbaliste din strainatate. Mai multe jucatoare din Belarus, Ucraina, Israel, SUA si Australia (noua in total) sint la dispozitia oaspetilor insa antrenorul Catalin Tanase mai mult ca sigur ca nu le va aduce pe toate la Iasi atita vreme cit regulamentul permite folosirea a maxim cinci dintre ele. Cistigatoare detasata si in tur (scor 75-33), MCM se prezinta din postura de mare favorita si chiar nu stim ce s-ar putea intimpla ca Politehnica sa reuseasca sa faca vreo minune. De partea cealalta gazdele incheie practic o jumatate de sezon de cosmar tradus prin rezultate dintre cele mai slabe raportat la nivelul asteptarilor. Fata de runda precedenta in lotul gazdelor este asteptata revenirea Doinei Panait, absente in continuare fiind Mitachi si Bordeianu, aceasta din urma fiind supusa ieri unei prime interventii chirurgicale la genunchi. Partida este programata la sala Scolii 39 si se joaca miine la cererea echipei oaspete, care joi a evoluat in cupele europene la Kursk, in Rusia (unde au pierdut cu 70-82), revenirea in tara fiind programata abia pentru aceasta seara.

Celelalte partide ale etapei

Grupa Sud-Est: Rapid Bucuresti- Olimpia Bucuresti (in tur, 100-72) si SCM Craiova – Sportul Studentesc Bucuresti (82-42). Teleorman Alexandria sta.

Grupa Nord-Vest: CSU Oradea – U Alba Iulia (62-61), CSM Satu Mare – Galactica Brasov (91-55), Bega Timisoara – ICIM Arad (28-79) si U Cluj – LMK Sf. Gheorghe (68-92).

Comentarii