Onestii din Onesti

joi, 11 mai 2000, 23:00
3 MIN
 Onestii din Onesti

Veritabila lovitura de teatru data de fotbalistii de la FC Onesti in ultima etapa a campionatului diviziei A la fotbal ar fi fost un lucru laudabil, in conditiile in care ar onestenii ar fi jucat la fel intreg finalul de campionat. Dar, in conditiile in care pierzi acasa cu 1-5 in fata Rocarului si te dai de ceasul mortii sa inmormintezi Farul, cam da de banuit. Situatia este similara cu ceea ce s-a petrecut in finalul campionatului 1997-1998. Ca si FC Onesti, acum, atunci, Sportul Studentesc era retrogradata de la jumatatea editiei si a jucat in dorul lelii corvoada ultimelor etape, pierzind mai toate meciurile. Dar, in penultima etapa, studentii au facut un joc de sacrificiu in fata Stelei, stopindu-i pe moment pe militari din cursa pentru titlu, in urma unui egal pe Ghencea. Atunci, insa, s-a recunoscut fatis premierea jucatorilor de la Sportul de catre staff-ul rapidist si nu a fost nici un scandal pe tema asta. Ma indoiesc, insa, ca in acest caz se va dovedi de unde vin primele de victorie pentru micuta echipa a lui Puiu, desi secretul, greu de demonstrat, e stiut de toata lumea si poate fi descoperit printr-o simpla privire peste muntii,in directia Sud-Vest. Echipa FC Onesti nu poate fi culpabilizata pentru ca a jucat corect si a retrogradat Farul in Divizia B. Singurul lucru care le reprosam "onestilor din Onesti" este ca nu au facut acelasi lucru si in celelalte partide jucate din final. Sa se fi intimplat o asemenea minune, echipa lui Nicolae Puiu si Teodor Stet ar fi, cu adevarat, raza de lumina a campionatului nostru. Din pacate, nu e cazul.
In celelalte meciuri cu miza din campionat, deznodaminte asteptate. Petrolul nu putea scapa victoria in fata Ceahlaului, in conditiile in care nemtenii si-au asigurat prezenta in Cupa Intertoto. . Cit despre partida din "Drumul Gazarului", bacauanii au dovedit acolo ca nu reprezinta altceva decit o echipa ca oricare alta, predindu-se cu arme si bagaje in bratele murdare ale lui Netoiu. Rocarul este, dupa cum mi-am exprimat parerea in mai multe rinduri, rusinea acestui campionat, lucru evident pentru toti iubitorii fotbalului cu bun simt. Datorita numeroaselor aranjamente care au insotit echipa din "Drumul Blatarului", a picat in Divizia B una dintre echipele care au dovedit ca nu meritau sa retrogradeze. La fel ca Brasovul sau Craiova. Pacat de unul dintre cei mai valorosi antrenori romani in activitate, Vasile Simionas, care suporta, pentru prima data, rusinea unei retrogradari.
Aspectele pozitive ale ultimei etape s-au descoperit in meciurile din fost partidele din Giulesti si de la Galati, cu goluri multe si rasturnari spectaculoase de situatie. Atunci cind nu e miza, poate exista fotbal de calitate si la noi… (Nicolae GRECU)
PS: In ultimul moment, FRF a luat decizia ca echipele la egalitate de puncte sa fie departajate prin rezultatele directe, indiferent de locurile ocupate. Astfel, medalia de bronz a campionatului apartine echipei Steaua si nu Ceahlaului…
Zgircitul pagubeste
Explicatia cea mai vinturata prin mass-media a "minunii de la Onesti" este urmatoarea: cica litoralnicii au venit cu o propunere de 25.000 $ la Onesti pentru ca "puii" sa nu le stea in cale, numai ca onestenii au cerut 100.000. Considerind ca se pot impune fara probleme, "pe bune" constantenii au refuzat oferta. Insa domnii de sub Timpa aveau 150.000 $ pregatiti, astfel incit au onorat oferta de la Onesti si le-au mai ramas si ceva maruntis ca sa mai unga si ceva suflete arse de soare. Si unde mai pui ca, la anul, in Divizia B, cele trei divizionare brasovene nu pot avea decit rrecunostinta eterna pentru Puiu si ai sai fotbaliatori… (GIN)

Comentarii