Penicilina ierneaza pe podium

marți, 21 decembrie 1999, 00:00
3 MIN
 Penicilina ierneaza pe podium

Se poate spune ca Penicilina intra in anul 2000 cu fruntea sus, dupa inca un sezon in care a demonstrat ca face parte din elita voleiului romanesc si ca are resurse pentru a ataca in continuare primele pozitii ale campionatului intern. Iesencele au incheiat anul cu o victorie de clasa pe terenul uneia dintre echipele bucurestene, Dinamo, asigurindu-si un loc pe podium la sfirsitul turului (din pacate, in clasamentul publicat ieri s-a strecurta o mica greseala, echipa noastra aparind pe pozitia a patra, din cauza unui set mai putin contabilizat in contul celor cistigate). Acest loc trei al elevelor lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim in clasamentul Diviziei A, in urma celor de la Rapid si Dacia Pitesti, demonstreaza ca performanta Tatianei Popa si a colegelor sale din campionatul trecut, cind au intrat in primele patru echipe si si-au asigurat un loc in cupele europene, n-a fost un accident. Mai mult, conform pronosticurilor facute de specialistii si ziaristii care au urmarit in mai multe rinduri echipa noastra, Penicilina este cotata cu mari sanse de ocupare a locului secund la finalul campionatului, datorita lotului tinar si valoros pe care il are, dar si datorita constantei sale de-a lungul campionatului. Daca lupta pentru titlu poate fi considerata inchisa, Rapid neavind rivale pe plan intern, disputa pentru celelalte locuri pe podium se anunta foarte interesanta, iar noul sistem de desfasurare al campionatului, prin impartirea echipelor in doua grupe la finalul returului, poate produce o serie de permutari spectaculoase in ierarhia finala.
Meciul cistigat de iesence in fieful lui Dinamo se anunta mult mai dificil decit a fost, pentru ca echipa Ministerului de Interne se arata in mare forma si isi dorea o victorie care sa o indeparteze de zona periculoasa a clasamentului. Lucrurile au mers cum au vrut dinamovistele doar in primul set al meciului, pentru ca apoi Nicu Roibescu a scos din mineca asii: ridicatoarea Elena Cozma si tragatoarea Andreea Cotoranu. Desi tinere si prea putin experimentate, cele doua jucatoare de rezerva au demonstrat ca formeaza un cuplu redutabil si le-au "trezit" si pe colegele lor, schimbind deznodamintul meciului cu o dezinvoltura demna de marile vedete. Se poate spune ca tinara Cozma este marele cistig al acestui an pentru Penicilina, ea dovedindu-se o reala speranta pentru echipa noastra pe postul de ridicatoare, post deficitar dupa plecarea veteranei Cati Covaliciuc. Se poate spune ca antrenorul Roibescu "a avut ochi" cind a decis s-o aduca de la divizionara B Petrolul Constanta, dar si ambitia ei a avut un rol deosebit in aceasta spectaculoasa ascensiune pe prima scena a voleiului romanesc. Daca va reusi sa-si depaseasca emotiile la meciurile cu miza si sa-si creeze relatii de joc la fel de bune cu toate celelalte componente ale echipei, Cozma poate deveni cit de repede una din jucatoarele de baza ale Penicilinei.
Nu putem incheia fara a spune ca traseul bun al echipei iesene si in acest an n-ar fi fost posibil fara sprijinul consistent si permanent asigurat de Intreprinderea de Antibiotice, unicul sponsor al formatiei fanion din orasul nostru. Intr-o vreme cind fiecare incearca sa-si umple cu virf propriile buzunare, gestul conducerii si sindicatului de la Antibiotice, care continua sa sprijine Penicilina si sportul local in general, merita amintit cu prinos de admiratie. (Ion TEODOR)

Comentarii