Penicilina urca pentru o saptamina la Vatra Dornei

joi, 14 ianuarie 1999, 00:00
2 MIN
 Penicilina urca pentru o saptamina la Vatra Dornei

Vacanta de iarna a fost foarte scurta pentru componentele echipei de volei Penicilina Iasi. In fapt, dupa cum ne-a informat antrenorul Nicu Roibescu, jucatoarele nu au avut decit patru zile libere de Craciun si patru de Revelion, apoi intrindu-se in programul normal de antrenament, "pentru a nu-si iesi prea mult din mina". Tehnicianul iesean ne-a confirmat ca in aceste antrenamente s-a pus accentul pe adaptarea la noul sistem de punctare ce va fi introdus odata cu reluarea campionatului, pe 6 februarie. "Incerc sa le obisnuiesc pe fete cu ideea ca acum un set nu se va mai juca pina la 15, ci pina la 25 si fiecare minge va fi punct, dar nu e usor sa le schimbi obisnuinta. Am observat ca, dupa ce se ajunge la punctele 11-12, concentrarea lor incepe sa scada, iar spre finalul setului greselile se inmultesc vertiginos. Nu avem, insa, ce face, trebuie sa ne adaptam din mers noului sistem de joc si sa speram ca o vom face cel putin la fel de bine ca si celelalte echipe".
De miine, Penicilina va urca intr-un cantonament de imbunatatire a conditiei fizice la Vatra Dornei, pina pe data de 21 ianuarie. Antrenorii Nicu Roibescu si Aurelia Ichim vor avea la dispozitie in acest cantonament pe toate componentele lotului, respectiv pe Mihaela Formagiu, Cezara Ruxandoiu, Tatiana Popa, Amalia Popa, Laura Dulcianu, Adriana Giurgea, Cristina Androhovici, Daniela Dochia, Andreea Cotoranu, Simona Simion, Ana Axinte si Ioana Sirbu. Imbucurator este faptul ca in lotul echipei noastre nu exista probleme medicale, toate jucatoarele fiind apte sa "o rupa la fuga" pe pantele de la Vatra Dornei, pentru a-si reimprospata rezervele de oxigen.
Pe 22, 23 si 24 ianuarie Penicilina va disputa la Bacau trei partide de verificare in compania echipei locale Universitatea, care este angrenata in aceste zile in meciurile din grupele semifinale ale Cupei Campionilor. Apoi se intentioneaza perfectarea altor citorva partide de pregatire in compania formatiei Unic Piatra Neamt, in orasul de la poalele Pietricicai. Asa cum spuneam, campionatul se va relua pe 6 februarie, cu prima etapa a returului, cind iesencele vor juca pe teren propriu cu Universitatea Cluj.
In ceea ce priveste zvonurile privind posibila desfiintare a sectiei de volei feminin de la Dinamo Bucuresti, antrenorul Nicu Roibescu ne-a declarat: "Deocamdata, apele sint tulburi si la ei. Nu se stie daca vor desfiinta sectia chiar acum sau vor astepta pina la sfirsitul campionatului, dar este aproape o certitudine ca Dinamo nu va mai inscrie o echipa feminina in editia viitoare a campionatului. Intr-un fel este de inteles, pentru ca un club cu prestigiul sau, obisnuit numai cu titlurile nationale si participarea in cupele europene, nu poate accepta sa aiba o echipa care se chinuie in partea a doua a clasamentului. In ceea ce ne priveste, am fi interesati, ca si alte echipe, de asigurarea serviciilor unor jucatoare dinamoviste, respectiv a ridicatoarei Otilia Pasarica si a unei tragatoare experimentate. Ramine sa tatonam terenul." (Ion TEODOR)

Comentarii