Pofta de olteni

luni, 12 august 2002, 23:00
3 MIN
 Pofta de olteni

Sedinta Consiliului de Administratie al FC Poli Unirea de ieri dupa amiaza a adus unele noutati ce pot rasturna spectaculos planurile facute pina acum in Copou. In primul rind, Lucian Flaiser si Mihai Popescu, presedintele, respectiv, vicepresedintele CJ, au declarat ca vor merge personal la societatile care au promis sponsorizarea divizionarei B, pentru a grabi ritmul de colectare a sumelor promise in sedinta de la Prefectura. Apoi, citiva oameni de afaceri au spus ca vor lua in considerare varianta cumpararii in nume propriu a unor jucatori care sa fie pusi la dispozitia lui Poli. Principalii vizati sint Dobre, Cezar Dinu, Baldovin si Manta (ultimii doi sint curtati si de UTA), fotbalisti aflati in proprietatea lui Gigi Netoiu si care (dupa mutatia din acest an a "Comandantului" din Banie in Stefan cel Mare) nu au incaput nici la Dinamo, nici la Universitatea Craiova. De altfel, cei 4, alaturi de portarul Bogdan, s-au pregatit separat in aceasta perioada, sub comanda unui alt "exilat", antrenorul Florin Marin. Nu este exclusa si posibilitatea reinvierii tratativelor cu fostii ieseni Vintila si Ionescu.
S-au luat in discutie si drepturile financiare pe care le vor primi fotbalistii in sezonul viitor, o prima varianta propusa traducindu-se prin prime de victorie de 3 milioane de lei acasa si 5 milioane in deplasare, 30% din aceste sume urmind a se plati la sfirsitul campionatului, in cazul mentinerii in divizia B. In cazul clasarii pe locul doi, pe linga sumele retinute din timpul campionatului, jucatorii vor primi inca 1000 $ iar in cazul promovarii directe o prima de 2500 $. Contractele de joc ale fotbalistilor se vor situa, cu mici exceptii, intre 2000 si 5000 $ pe sezon. Sistemul de recompensare poate fi modificat pina la ora startului campionatului, in functie de lotul cu care va fi atacat sezonul.
Altfel, Poli Unirea a batut palma cu FC Botosani in privinta transferului atacantului Ionut Bilba, care a mai evoluat la CFR Pascani si Astra Ploiesti. Iesenii urmeaza sa plateasca divizionarei C suma de 10 000 $ in doua transe. In cazul unui transfer ulterior, gruparea din Copou isi recupereaza toate cheltuielile facute cu jucatorul (suma de transfer, sumele incasate de jucator din contract si prime), eventualii bani ce vor ramine urmind a fi impartiti astfel: 70% la Botosani, 30% la Poli. In ceea ce priveste celelalte noutati, lucrurile par a fi mult mai simple. Abalasei vine de la Zlatna cu dezlegarea in buzunar, Kajcsa a promis ca va face acelasi lucru pentru imprumutul pe un an de la FC Brasov, pentru Ivasca s-a platit inca de anul trecut 5 000 $ in timp ce grila lui Bernard (estimata la circa 12 000 $) nu a fost calculata oficial (asa cum s-a intimplat si cu un alt fost falticenean, Marta, care evolueaza de jumatate de an in Copou).
In alta ordine de idei, vremea imprevizibila din ultima perioada pune probleme asupra locului de disputare a amicalului programat in aceasta dimineata, de la ora 11.00, cu CFR Pascani. Aseara tirziu inca se mai purtau discutii pe aceasta tema, oficialii de la Poli spunind ca, in functie de starea vremii de peste noapte, se va alege intre stadionul Constructorul si terenul II din Copou. (Ovidiu MINEA)

Comentarii