Poli a primit o palma de goluri

luni, 04 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Poli a primit o palma de goluri

FCM Poli Iasi a pierdut simbata fara drept de apel la Roman, acel 5-1 inregsitrat la sfirsitul meciului spunind aproape totul despre modul in care au decurs ostilitatile pe stadionul "Moldova". Practic, iesenii au privit resemnati meciul chiar inainte de inceperea lui, plecarea la Roman chiar in ziua meciului si atmosfera de la incalzire creionind faptul ca oaspetii nu credeau deloc in sansa lor. Trist pentru Poli este faptul ca nici gazdele nu au aratat mai nimic, Laminorul fiind o echipa "muncitoreasca" la propriu si la figurat. Gazdele au avut norocul de a specula insa aproape de maximum toate greselile adversarilor. Faptul ca romascanii ocupa o pozitie fruntasa spune insa multe despre valoarea fotbalului practicat in seria I.
Cel mai sugestiv exemplu pentru situatia actuala a lui Poli, care "se cauta" permanent este pozitionarea lui Cotan in meciul de simbata. Acesta a inceput partida ca mijlocas central, a continuat-o ca libero pentru ca sa o termine virf de atac! Greul in aparare, in conditiile unei scaderi a lui Ilie, utilizat la inceput libero si trecut apoi inchizator si a inadaptarii lui Barbu a cazut pe umerii lui Paraschiv. Pe flancuri, Gavrilescu si Gheban au reusit un usor reviriment fata de meciurile trecute (ei urcind deseori si in atac) insuficient insa. Chiper, ca mijlocas dreapta a aratat inca o data ca joaca mult mai bine atunci cind nu este titular in timp ce Poenaru a avut unele momente bune, senzatia negasirii locului in teren persistind insa. Atacul (Onofras a fost sacrificat repede iar Onut nu a aratat ca ar putea juca atacant) a fost practic inexistent, singurele momente de emotii ale lui Robu venind ca urmare a intercalarilor oamenilor din linia a doua.
Cea mai grava problema ramine insa cea a portarului, eliminarea lui Cimpeanu, care-i va aduce veteranului iesenilor minimum o etapa de suspendare, agravind si mai tare criza acuta de "goal-keeperi" existenta la gruparea din Copou, chiar daca juniorul Curca nu s-a facut de ris.
Din nefericire pentru Iasi, situatia in clasament devine din ce in ce mai critica, distanta fata de un loc de mentinere in liga a doua fiind acum de patru puncte. (Ovidiu MINEA)

Comentarii