Poli, scoasa la mezat

vineri, 25 august 2000, 23:00
2 MIN
 Poli, scoasa la mezat

Varianta preluarii totale a destinelor clubului din Copou de catre un om de afaceri israelian, Neti Meier, a aparut, dupa cum v-a informat "Monitorul", imediat dupa meciul amical dintre Laminorul Roman si FCM Poli Iasi, dinaintea inceperii campionatului. Venit atunci sa trateze cu romascanii, Meier a vazut cum iesenii au invins cu 5-2, el fiind apoi convins de oameni din anturajul lui sa-si intoarca fata spre Poli. Tratativele s-au rezumat insa la simple tatonari, Monitorul punctind elementele importante ale acestora. Astfel, in afara unor discutii telefonice si a altora amicale intre diferite parti cel mai interesant "summit" a fost cel dintre primarul Constantin Simirad si antrenorul Vasile Simionas devenit un fel de consilier al lui Meier; mai multe surse au avansat ideea ca omul de afaceri amintit va investi la echipa pe care o va indica "Simi" cel care va prelua si responsabilitatea pregatirii acesteia.
Desi la Roman se vorbea ca, dupa esecuri ale tratativelor cu Bacaul si Ceahlaul, israelianul doreste sa investeasca 500 000 $ pentru promovarea unei grupari de B, nimic spectaculos nu s-a intimplat intre timp, desi actuala conducere a lui Poli a facut si o oferta de cedare a tuturor drepturilor asupra echipei. Surse credibile ne-au declarat ca initial s-au cerut 300 000 $ insa Nati Meier ar fi dispus sa ofere 150 000 $ pentru intreg lotul de jucatori, la sfirsitul saptaminii viitoare fiind dorite noi runde de negocieri. In plus, patronul israelian a cerut si o intrevedere cu primarul Constantin Simirad.
Zvonurile sint foarte contradictorii in privinta sanselor de preluare a lui Poli de catre Meier, opiniile persoanelor implicate oscilind de la "foarte sigur" la "mai mult decit improbabil". Oricum, tripleta Mihai Alexa – Costel Radeanu – Ovidiu Fotea, care are de recuperat de la club o suma cumulata ce depaseste 2 miliarde de lei, s-a aratat dispusa sa cedeze oricarei societate serioasa drepturile pe care le detine la Poli. (Ovidiu MINEA)

Comentarii