Prima strigare in Divizia B

vineri, 30 august 2002, 23:00
3 MIN
 Prima strigare in Divizia B

Dupa supliciul suportat un an in esalonul trei, Poli respira iarasi aer de Divizia B, cautindu-se aromele Diviziei A! Nerostit sau, mai bine zis, nedeclarat oficial, gindul atacarii promovarii a incoltit in gindurile tuturor, de la fani la conducere, trecind, bineinteles, prin vestiar. Argumente in acest sens sint destule: numele celor ce compun lotul de jucatori si banca tehnica, investitiile serioase de capital si de efuziune facute in aceasta vara, si, mai ales, "pirtia" existenta in acest sezon in care, practic, nu se poate spune cert ca echipa "X" sau "Y" este favorita la locurile fruntase.
Dupa un parcurs in amicale in care nici nu a rupt gura tirgului, insa nici nu a dezmagit, Poli se afla astazi in fata primului test adevarat: partida cu Unirea 2002 Focsani, din prima etapa a campionatului, ce constituie un bun barometru pentru masurarea nivelului actual al gruparii din Copou. Daca anul trecut echipa putea fi spusa pe dinafara, Vasile Simionas neavind prea multe solutii la dispozitie, astazi managerul lui Poli se afla in fata unei mari dileme, 15 jucatori de cimp parind a avea sanse egale de a prinde tricourile de titulari! Nu sint excluse chiar surprize de proportii, ca trecerea pe banca de rezerve a doi jucatori care au dus greul la echipa in ultima vreme, Medeleanu si Danut Munteanu. Principala problema ce ar putea crea neplaceri este legata de omogenitatea unei echipe care contine 3 jucatori anuntati a fi de baza (Ionescu, Vaduva si Croitoru), veniti saptamina trecuta. In schimb, faptul ca 10 fotbalisti ieseni stiu nu numai din ziare ce inseamna divizia A, poate fi un atu important al gazdelor.
Sa aruncam o privire si spre tabara oaspetilor, care arata ca o casa renovata, pina si numele echipei fiind schimbat in aceasta vara. Iar faptul ca lucrarile masive de renovare facute la stadionul din Focsani (cu o instalatie sofisticata de udare a gazonului) au facut ca echipa sa se pregateasca la Adjud, acolo unde vor juca in tur si meciurile de pe teren propriu, completeaza acest tablou. Pe banca tehnica a fost instalat Ionut Chirila, tehnicianul care a impins in lumea mare a fotbalului pe Tararache, Florentin Petre sau regretatul Catalin Hildan. Fara performante deosebite la seniori, instabilul Chirila pare a incerca sa dea lovitura la Unirea, echipa luata la piept de grangurii urbei de pe Milcov. Pentru aceasta el a renovat complet lotul, aducind de pe la juniorii lui Dinamo si Rapid, ARO Cimpulung, Juventus Bucuresti sau Poiana Cimpina, 19 (nu e nici o greseala!) jucatori de pina in 23 de ani, linga 7 fosti "diplomatici". Obiectivul focsanenilor este formarea unei echipe cu care sa se atace promovarea in sezonul viitor. In meciurile amicale, coctailul de pe Milcov a inregistrat rezultatele: 1-2 si 2-1 cu Tractorul Brasov, 3-4 cu Gloria Buzau, 1-1 cu CSM Medgidia, 3-1 cu Dunarea Galati si 2-0 si 5-1 cu Tricolorul Breaza.
Formatiile probabile:
Poli: Kajcsa – Abalasei, Bernard, Ionescu, A. Ilie (Vaduva), Gheban (D. Munteanu) – Cristea, Marta, Croitoru (Medeleanu) – Dobrea, Chiper.
Unirea: N. Petre – V. Ciuteanu, D. Dogaru, G. Diaconu, M.
Pereny – A. Caruntu, R. Paduretu, T. Stanciu, Cr. Constantin – T.
Torok, D. Ghirie.
Pretul unui bilet de intrare este 25 000 lei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii