Primul pas spre finala

vineri, 21 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Primul pas spre finala

Campionatul national de volei feminin se apropie cu pasi mari de linia de finis. Dupa ce s-au disputat turneele play-off si play-out, o parte a lucrurilor s-au lamurit: Banatul Lugoj si Metal 33 Bucuresti au retrogradat in divizia secunda, pentru promovare luptind in acest week-end echipele din Basov, Constanta, Sibiu si Tg. Mures. Ce e mai important, insa, in Divizia A, respectiv ordinea primelor trei echipe pe podium si cistigatoarea titlului, se va decide abia de acum incolo.
Astazi se disputa meciurile primei manse a semifinalelor, Dinamo – Rapid si Penicilina Iasi – Universitatea Bacau. Daca in partida din Bucuresti Rapid porneste favorita certa, meciul de la Iasi se anunta mult mai echilibrat. Penicilina si Universitatea s-au mai intilnit de patru ori in acest sezon si de fiecare data s-au impus bacauancele. Cu toate acestea, in partidele de campionat mai ales, s-au dus o lupte crincene, formatia lui Florin Grapa impunindu-se in ambele dispute cu 3-2, cu destul noroc. Mai ales in ultima intilnire, de la Bacau, iesencele au demonstrat ca pot juca de la egal la egal cu adversarele lor, fiind la un pas de o victorie surprinzatoare. Acesta este argumentul pe care ne bazam cind spunem ca Penicilina poate invinge azi si poate face primul pas spre o finala visata de toate elevele lui Nicu Roibescu. De altfel, antrenorul iesean considera ca daca Tatiana Popa, Mihaela Formagiu si colegele lor vor juca de aceeasi maniera cum au facut-o cu Rapid la Brasov, ori cu Unic la Piatra Neamt, pot trece de bacauance si rasturna toate calculele hirtiei. Mai mult decit atit, fetele noastre pot profita si de statutul lor de out-sidere, de faptul ca bacauancele se vad deja in finala competitiei si nu se gindesc ca ar putea pierde la Iasi. Vedeta echipei de pe Bistrita, jucatoarea internationala Melania Rusei, a declarat ca nu-si pune problema echipei calificate si ca-si doreste doua victorii clare, pentru a nu se mai pune problema setaverajului ori punctaverajului! Poate s-a uitat prea repede ca in trecuta editie de campionat, in doar etapa a doua, Penicilina zvinta echipa lui Grapa (pe atunci campioana nationala) cu un 3-0 sec la Iasi… Va fi interesant de vazut cum va evolua in acest meci actuala echipiera a Universitatii, Sorina Marian, care s-a lansat in lumea buna a voleiului romanesc la Iasi si a cunoscut multe succese cu Penicilina. Echipele probabile:
Penicilina: Dochia, Formagiu, Ruxandoiu, T. Popa, Dulcianu, Androhovici.
Universitatea: Rusei, Tancau, Marian, Busu, Capatina, Pachitariu.
Orice s-ar intimpla in partida de astazi, echipa calificata in finala campionatului (ce se va desfasura pe 6 mai la Bucuresti) va fi decisa dupa meciul retur, de miercuri, de la Bacau. Pina atunci, insa, azi o victorie ne-ar prinde tare bine! (Ion TEODOR)

Comentarii