Raluca Sandu nu va juca in Cupa Federatiei

miercuri, 14 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Raluca Sandu nu va juca in Cupa Federatiei

Tenismana Raluca Sandu nu va face parte din echipa Romaniei de Cupa Federatiei, care va evolua in perioada 19-25 aprilie, la Murcia (Spania), in grupa I a Zonei Euro-Africane, motivind ca trebuie sa participe la cit mai multe competitii pentru a acumula puncte in clasamentul WTA. Desi fusese selectionata in echipa noastra, Raluca Sandu, numarul 97 WTA, a decis in ultimul moment sa participe, in saptamina 19-25 aprilie, la turneul de la Cairo, fiind hotarita sa obtina cit mai multe puncte in ierarhia WTA, pentru a putea fi acceptata direct pe tabloul principal al urmatoarelor turnee de Grand Slam. Celelate componente ale lotului Romaniei sint Ruxandra Dragomir, numarul 31 WTA si Catalina Cristea, numarul 62 mondial. Dragomir a sosit in tara marti, iar Cristea a venit ieri.
Antrenoarea echipei Romaniei de Cupa Federatiei, Florenta Mihai, a declarat ca nu s-a hotarit, inca, cine o va inlocui pe Raluca Sandu in reprezentativa Romaniei, o decizie in acest sens urmind sa fie luata astazi, in sedinta Biroului Federal. Florenta Mihai a precizat ca, incepind de astazi, componentele formatiei noastre se vor antrena pe terenurile de la Centrul National de Tenis, din Bucuresti, plecarea spre Spania fiind programata simbata.
Echipa Romaniei face parte, alaturi de alte 15 reprezentative, din grupa I a Zonei Euro-Africane a Cupei Federatiei. Celelate 15 echipe sint: Africa de Sud, Polonia, Suedia, Portugalia, Ucraina, Slovenia, Iugoslavia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Georgia, Marea Britanie, Grecia, Letonia si Luxemburg. Cele 16 echipe vor fi impartite in patru grupe, ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa urmind sa se califice pe tabloul eliminatoriu. Finalistele acestui turneul eliminatoriu se vor califica in play-off, care se va disputa in luna iulie si in urma caruia se vor stabili echipele promovate in Grupa Mondiala. In turneul play-off vor participa si echipele retrogradate din Grupa Mondiala, precum si formatii din celelate grupe geografice ale Cupei Federatiei. Tragerea la sorti a celor patru grupe va avea loc, duminica, la Murcia, dupa stabilirea, in prealabil, a capilor de serie.

Comentarii