Razboi in Copou

sâmbătă, 27 noiembrie 1999, 00:00
3 MIN
 Razboi in Copou

"Ce incepe rau se termina si mai rau" poate fi nu numai unul din postulatele lui Murphy ci si anumite legi care guverneaza la FCM Poli Iasi. Astfel, dupa ce luni de zile Consiliul Asocierii dintre FCM Poli si SC Iasi XXI a tinut loc de Consiliu de Administratie, nu s-a gasit alta zi si ora de constituire a unui nou CA decit joi, la ora meciului Stelei la Praga, atunci cind orice microbist serios statea in fata televizorului.
Inceputa prost, fie si numai prin programare, intilnirea de la Casa Bolta Rece a continuat si mai prost, bilbele, greselile gramaticale, discutiile si monologurile inutile, incercarile de aruncare a vinei asupra situatiei clubului exclusiv pe seama trecutului, umflarea in pene facindu-te sa te gindesti ca modelele politice sint foarte usor de copiat. Pigmentii aruncati de primarul Simirad ("Eu nu am stiut nimic de cazul Pancu, mie mi s-a spus ceva cu vrabia si cioara"; "Cred ca orice vinzare de jucatori ar trebui facuta cu acordul primarului"), care a stat o scurta perioada reafirmind ca va ajuta dar nu se va implica direct in fotbal, au mai descretit putin fruntile insa nu suficient pentru a face ca cele doua ore care au curs in van sa fie trecute cu vederea.
Rezultatele au fost pe masura prologului interminabil, graba tratarii miezului problemei fiind, poate, doar o masca pentru a mai atenua din impresia ca jocurile erau facute inca inainte de inceperea sedintei. Astfel, dupa ce in noua Adunare Generala a clubului a fost admis cine a vrut si cine nu (nemaipastrindu-se un prag minim de aport financiar), s-a trecut rapid la crearea noului Consiliu de Administratie. Desi s-a spus ca in viitor fiecare va vorbi si va decide in functie de banii pe care-i va aduce, managerul SC Iasi XXI (societate care, la ora actuala, vireaza 90 din cel 120 milioane de lei care intra lunar in vistieria clubului), Romeo Olteanu era sa ramina chiar in afara CA, ca sa nu mai vorbim de functia de presedinte al acestui for, care va fi detinuta de Ovidiu Fotea unul din patronii care doar imprumuta clubul la ora actuala! De altfel, desi nu a vrut sa faca parte din acest consiliu (format din O. Fotea, I. Bucu, L. Botez, G. Padurariu, M. Alexa, C. Anton, R. Olteanu) presedintele clubului, Costel Radeanu are asigurate, la orice ora, 4 voturi din cele 7!
Ce s-a intimplat joi ar trebui sa constituie un nou si serios semnal de alarma pentru linia pe care se merge in Copou, semnele ca primele caramizi care incepeau sa fie puse au si inceput sa cada fiind evidente. Inconjurindu-se numai de prieteni sau de personaje care stiu doar sa perie indiferent de costumul (poate chiar pantofii!) pe care-i au in fata, atit Costel Radeanu cit si Ovidiu Fotea nu realizeaza ca au indepartat (si mai indeparteaza inca!) pe foarte multa lume care i-ar fi putut ajuta, si nu cu putin. Pe unii, chiar daca cei doi nu-si dau seama, chiar in seara de joi, atunci cind, realizindu-se ca primul pas oficial a fost facut, apasat, cu stingul, mai multe persoane au spus ca vor face, in curind, pasul inapoi! (Ovidiu MINEA)

Comentarii