S-au pierdut cu firea

sâmbătă, 07 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 S-au pierdut cu firea

U „Petre Andrei”: Iglin 3 (1X3), Nanescu 14, Fl. Moscalu 2, Colesnicov 18 (5X3), Lobanov 12 (1X3). Au mai jucat: Anghel 11, C. Moscalu 1, Bazgan, Nicolae, Calinescu 2, Hurjui.
Rompetrol: Chiran 14 (3X3), Nixon 9 (1X3), Cumic 16, Vergu 23 (3X3), Babic 5. Au mai jucat: Biscoveanu 2, Dan, Lupusavei, Scripcaru 4, Minea.
Dupa trei sferturi de echilibru total, baschetbalistii ieseni au pierdut aseara intilnirea cu Rompetrol pentru ca n-au rezistat presiunii partidei pina la final. Amenintati cu eliminarile si exasperati de ratari, studentii si-au pierdut controlul cu opt minute inaintea ultimului sunet de sirena. A fost de ajuns ca Lobanov sa-si forteze iesirea de pe teren prin aceleasi actiuni exaltate si totul s-a dus de ripa, o victorie de prestigiu scapind printre degetele elevilor antrenati de Petre Magurean si Radu Boisteanu. Intilnirea a decurs relativ bine pentru gazde vreme de 30 de minute, chiar daca Iglin si Florin Moscalu n-au fost prieteni cu cosul. Actiuni purtate cu calm, o aparare atenta si Universitatea „Petre Andrei” conducea totusi la diferente minime atita vreme cit Nanescu si mai ales Vova Colesnicov au pus probleme adversarilor. Lobanov a probat si el calitati tehnice insa la fel de bine acumulase deja prea multe greseli personale, lucru cu care ne-am obisnuit. In absenta lui Murgoci, Mitica Anghel a fost mutarea operata de gazde, una relativ reusita chiar daca proaspatul transferat a avut probleme in aparare cu Vergu si a incercat prea putine actiuni pe cos. Finalul partidei n-a avut insa darul sa incinte spectatorii pentru ca iesenii s-au pierdut cu firea si in citeva minute s-au trezit cu 17 puncte deficit, situatie greu de remontat in fata unei echipe experimentate. Ultima parte a intilnirii a fost rezervata celor mai tineri jucatori insa recuperarea diferentei nu le apartine atit lor cit mai ales arbitrilor, care au transformat totul intr-un circ. (Lucian MINUT)

Comentarii