Sansa si daruirea

marți, 07 octombrie 2008, 20:45
3 MIN
 Sansa si daruirea

Politehnica a obtinut la Urziceni o victorie foarte importanta si foarte surprinzatoare, daca tinem cont atit de situatia existenta in Copou cit si de valoarea adversarului intilnit, Unirea raminind pe podium in ciuda esecului inregistrat luni. Neuitind de noroc, care a fost din plin de partea oaspetilor, lucru recunoscut pina si de antrenorul Ionut Popa, Poli a inclincat balanta de partea sa datorita daruirii. La Urziceni, efortul sustinut al tuturor jucatorilor ieseni si spiritul lor de sacrificiu (va aduceti aminte de scuturile umane in care se transformau moldovenii in calea suturilor gazdelor?) au readus aminte de reteta succesului brevetata de Politehnica in ultimele sezoane. Doar cu o astfel de maniera de joc decalajul valoric evident dintre componentii celor doua echipe a putut fi atenuat si balanta inclinata in favoarea Iasului.

In conditiile haosului organizatoric  existent la club, meritul motivarii nu poate fi atribuit decit antrenorului Ionut Popa, care a reusit sa obtina maximum de la jucatori si de la joc. Un alt plus poate fi pus in legatura cu tactica abordata, trecerea la sistemul "4-1-4-1" fata de modulul "4-4-1-1" pe care s-a mizat pina acum avind efecte benefice, mai ales in centrul terenului. Acolo, placa turnanta a gazdelor, alcatuita din foarte tehnicii Apostol, Todoran si Balan a fost tinuta in friu de triunghiul Gavatorta – Naidin – Bersnjak. Daca mai tinem cont si de sansa faptului ca "lateralii" ialomitenilor Mara si Frunza au fost certati cu inspiratia, avem explicatia faptului ca Plesca a ramas cu plasa neperforata. Modificarea sistemului de joc a avut efect si in ofensiva, Bratu, trecut din spatele virfului in banda dreapta, gasind din noua postura culoarul pentru sutul de kinograma cu care a decis jocul. La capitolul minusuri apar iarasi sustinerea virfului, Tanasa fiind des izolat, precum si nesincronizarile care continua sa apara pe flancuri.

In ceea ce priveste schimbarile, acestea nu au modificat soarta jocului, desi ambii antrenori, in special Dan Petrescu, au modificat distribuirea jucatorilor pe teren.

Victoria de la Urziceni nu va insemna nimic daca Poli nu continua pe aceeasi linie. Iasul are in continuare sapte meciuri cu adversari accesibili, aceasta perioada urmind a fi decisiva pentru viitorul apropiat al fotbalului iesean. Tocmai din acest motiv, gestionarea cu maxima atentie si responsabilitate a urmatoarelor saptamini devine vitala pentru clubul din Copou.

Poli-catalog

Plesca (7) – ocrotit si de sansa, a fost sigur la mingile aeriene si a parat cinci suturi, doua destul de puternice.

Buta (5,5) – a alergat mult, avind insa destule erori.

Onut (7) – foarte folositor, desi a faultat mult, riscind sa fie eliminat.

L. Munteanu (7) – un singur moment in care a fost depasit usor, in minutul 67, cind a fost driblat de Rusescu; in rest, siguranta si multe interventii importante.

Pecnik (6) – ceva mai atent fata de alte partide.

Gavatorta (6) – a inchis multe culoare, insa a avut si doua gafe mari, ocaziile gazdelor din minutele 43 si 58 aparind dupa ce argentinianul a pierdut usor mingea, punindu-le pe gazde pe contraatac.

Bratu (7,5) – a inscris un euro-gol, cu valoare de trei puncte.

Naidin (7) – a facut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon.

Bersnjak (6) – muncitor.

Miclea (5,5) – sters.

Tanasa (5,5) – izolat.

Viveiros (5,5) – a mai inviorat o idee flancul sting, insa continua sa pacatuiasca in momentele importante, cind alege solutii neinspirate.

Stancu (5,5) – in nota-i obisnuita.

Ilie a intrat in minutul 89.

Comentarii