Se cauta un investitor la Poli

vineri, 14 noiembrie 2008, 21:52
3 MIN
 Se cauta un investitor la Poli

Politehnica Iasi cauta cu disperare solutii de iesire din impasul financiar in care se afla. Surse din cadrul clubului au afirmat ca iesenii ii curteaza pe fratii Negoita, oameni de afaceri care actioneaza in Capitala, incercindu-se atragerea lor spre Copou. Semnalele au fost trimise chiar de catre primarul Iasului, Gheorghe Nichita, presedintele de onoare al Politehnicii, care face parte din acelasi partid cu Robert Sorin Negoita, PSD. Ultimul, alaturi de fratele sau, Ionut, sponsorizeaza echipa Dinamo Bucuresti, la care au incercat sa devina actionari. Lovindu-se de refuzul sefilor "ciinilor", mai ales a lui Vasile Turcu, Ionut Negoita a declarat ca vrea sa se reorienteze spre un alte club, spunind public ca e tentat chiar si de o grupare de mijlocul clasamentului. Ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a avut un speech diplomatic pe marginea acestui subiect: "Oricine vrea sa investeasca la Politehnica e binevenit. La fel se intimpla si in cazul domnului Negoita, ale carui declaratii vizavi de intentia dumnealui de a investi intr-un club le-am auzit si eu".

Fratii Negoita detin doua hoteluri Confort, unul la Otopeni si unul in Bucuresti, Poli stind de mai multe ori la aceste stabilimente cind a jucat in Capitala. In plus, cei doi oameni de afaceri au construit alte doua hoteluri, Rin si Rin Grand Hotel, ultimul fiind anuntat a fi cel mai mare din Europa, precum si cel mai mare parc acvatic din Romania, Water Park din Otopeni.

Pina la clarificarea acestei ipotetice variante de iesire din criza, Boca a recunoscut ieri ca problemele la club sint grave: "Jucatorii nu si-au incasat salariile pe lunile septembrie si octombrie, asa ca pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract. Pina acum, nici un jucator nu a facut insa acest gest. In cazul antrenorilor, se mai adauga si luna august la restante. In plus, nici primele nu sint la zi datorita faptului ca echipa se afla pe o pozitie retrogradanta".

Meci vital cu "aviatorii"

In ciuda situatiei critice prezentate, Boca a spus ca obiectivul echipei in ultimele trei etape din tur este acumularea a sase puncte, partida de luni, cu Otopeniul, fiind privita ca vitala: "Avem mare nevoie de cele trei puncte in meciul cu Otopeniul. Nu conteaza cum jucam, importante sint punctele. Decisiv in ceea ce priveste rezultatul va fi si modul in care se vor comporta spectatorii. Special am lasat intrarea libera, pentru ca echipa are nevoie de sprijinul suporterilor mai mult ca oricind. Vreau sa fac un apel la fanii nostri sa nu-i injure pe jucatori si sa-i incurajeze, indiferent de situatia din teren, pentru ca baietii au mare nevoie sa simta lumea aproape. Daca apar nervi, sa ma injure lumea pe mine, dar sa incurajeze fotbalistii!" Antrenorul Ionut Popa a confirmat, la conferinta de presa de ieri, informatia prezentata de "Ziarul de Iasi" privind absentele din lotul pe care-l pregateste: "Luni nu voi conta pe Montiel, ce pleaca la nationala Paraguayului, Bilba, care cred ca nu scapa de operatie la genunchi, si Bernsjak, care s-a ales cu citeva copci dupa un accident la antrenament. Toti trei urmau sa fie titulari! Va trebui acum sa gasesc alte solutii pentru partida la care imi doresc ca baietii sa joace cu sufletul".

Raspuns de la Dedeman

In numarul de ieri al "Ziarului de Iasi" am prezentat punctul de vedere al actualilor actionari ai Politehnicii vizavi de situatia existenta la club. Singura societate care nu si-a putut prezenta punctul de vedere in timp util a fost Dedeman. Pozitia acesteia a fost exprimata ieri de Catalin Ivan: "Va pot spune ca sintem la zi cu datoriile pe anul 2008. Situatia existenta la club va fi destul de greu de redresat datorita situatiei de criza financiara in care se afla Romania si care ne afecteaza pe toti, inclusiv pe actionarii clubului". In ciuda celor spuse de Ivan, mai multe persoane importante din club au sustinut ca Dedeman este la zi cu datoriile doar vizavi de returul campionatului trecut; in acest tur societatea bacauana nu a contribuit cu vreun leu la bugetul clubului din Copou. Singurul dintre actionarii privati ai Politehnicii care a "miscat" in acest sezon este Lucian Grecu, de la Complexul Hotelier Unirea, care a virat in aceasta saptamina 10 000 de euro catre Politehnica.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii