Sintem in Divizia A!

marți, 04 februarie 2003, 00:00
2 MIN
 Sintem in Divizia A!

In sfirsit, fotbalul iesean a promovat in Divizia A. Deocamdata, in competitia de sala, competitie aflata in faza de pionierat. Deoarece "Stelele Copoului", cistigatoarea fazei judetene, nu a avut capacitatea organizatorica de a merge la faza zonala de la Constanta, derulata la sfirsitul saptaminii trecute, sarcina atacarii diviziei A de catre o echipa locala a revenit Penitenicarului, grupare clasata pe locul II. Pe Litoral, au concurat pentru cele doua locuri care asigurau prezenta in divizia A, opt campioane judetene, impartite in doua grupe: Viitorul Vaslui, Nevila Onesti, Bibos Tulcea, Amicii Boys Braila, respectiv, Penitenciarul-Mister Vicol Iasi, Contliv-Soft Vrancea Focsani, Inter Galati si Metropolitan Constanta.
Desi au fost luati la inceput peste picior cu apelativul "puscariasilor", iesenii au reusit sa impuna respect prin prestatiile din teren, prezenta in semifinale fiind asigurata chiar din prima zi a competitiei: Penitenciarul a cistigat cu 5-4 in fata vrincenilor (cele patru goluri fiind incasate in ultimele patru minute ale meciului, cind au jucat rezervele!) si 7-2 cu galatenii. In ultimul meci din grupa, remiza (2-2) cu Constanta a avantajat ambele echipe, care au acces in semifinale, cu moldovenii de pe primul loc.
In semifinale, Iasul s-a impus lejer (7-2) in fata vasluienilor, intr-un meci arbitrat de cunoscutul Ionica Serea, iar Constanta cu 3-1 in fata Onestiului, invingatoarele urmind sa evolueze in divizia A, iar invinsele in divizia B.
Amanuntele ne-au fost oferite de fostul fundas al lui Poli, Daniel Cantea (antrenor si jucator la echipa ieseana) care a mai precizat: "Sint foarte bucuros de performanta obtinuta, chiar daca din punct de vedere material am fost mult sub adversarii nostri, sustinuti de patroni puternici. Am primit titlul de cea mai buna echipa, Dan Lungu, a fost golgeterul turneului, cu 10 reusite, fiind nominalizat , alaturi de Acatrinei si Romila, pentru selectarea in lotul national care se va constitui in curind. Iar oficialii de la FRF, Dan Petrescu (seful sectorului de fotbal in sala) si Vali Ionita ne-au felicitat, daruindu-ne un set de echipament si o minge". Lotul care a obtinut performanta a fost format din: Ciobanu, Stefanescu (portari); Cantea, Acatrinei, C. Frunza, Craescu, D. Lungu, D. Romila, Nemtanu, Vulpe, Anton, Georgescu, Teodorescu, Rusu si Gavril.
Bucuria succesului este urmata insa imediat de grijile prezentarii onorabile la divizia A, care va incepe anul acesta. "Am avut mare noroc pina acum de intelegerea acordata de conducerea unitatii, personal a domnului comandant Bors si a domnilor colonei Bitea si Chitusca. Pentru a face insa o figura frumoasa in divizia A, la care vor participa alte 11 echipe din tara, avem nevoie de multe lucruri asa ca eventualii sponsori ar fi bineveniti. Va fi nevoie de conditii pentru deplasari, antrenamente, echipament, si altele. Probleme pot aparea pina si cu numele echipei, domnul Dan Petrescu sugerindu-ne sa ne schimbam denumirea. Oricum, speram ca Iasul sa nu scape un asemenea tren, mai ales ca formatia care va cistiga campionatul va reprezenta Romania in Cupa UEFA la fotbal in sala" a incheiat Cantea. (Ovidiu MINEA)

Comentarii