Spectrul saraciei incepe sa planeze asupra Copoului

joi, 10 septembrie 1998, 23:00
2 MIN
 Spectrul saraciei incepe sa planeze asupra Copoului

Dupa indelungi agitatii si tot felul de controverse la toate nivelurile, in Copou, poate pentru prima data de la inceputul sezonului, domneste un calm plat. Singurele probleme sint legate de latura financiara, necesitatile promovarii depasind cu mult asteptarile. Presedintele Consiliului de Administratie al FCM Poli, Gheorghe Nichita spune: "Chiar daca spusele mele au fost intelese gresit intr-un ziar central, vreau sa reafirm sprijinul si multumirea noastra fata de tot ceea ce face la Iasi Ion Moldovan. Eu il respect in mod deosebit si apreciez calitatea muncii pe care o sepune. Singura si marea noastra bataie de cap ne este data de banii pe care contam si care nu au venit la echipa". Pentru a se remedia aceasta problema, se conteaza din ce in ce mai mult pe sprijinul autoritatilor locale, proprietarii de fapt ai echipei. Astfel, miercuri seara a participat pentru prima data la o sedinta a CA si primarul C. Simirad, presedintele de onoare al clubului. Se spera ca venirea mai aproape de echipa a Primarului iesean sa aduca si asteptatul balon de oxigen in cadrul unui club care a fost dat serios peste cap de vestea ca grilele petrosanenilor Stancu si Serban vor saraci vistieria iesenilor cu aproape 100 milioane de lei. De altfel Simirad a spus : "Chiar daca nu vom putea umple toate gaurile, ceva imbunatatiri se vor simti la echipa in cel mai scurt timp." De altfel, mai multi membri ai CA au apreciat ca foarte promitatoare atitudinea primarului la intilnirea amintita.
Nemultumirile antrenorului Ion Moldovan sint legate tot de latura financiara: "La echipa nu mai exista decit o singura problema: cea a asigurarii tuturor conditiilor necesare performantei. Faptul ca nou-venitul Stoica pleaca in masina cu localnicul Abalasei cind ei sint concurenti pe acelasi post spune multe despre linistea actuala de la vestiare. In ceea ce priveste relatiile mele cu CA ele sint dintre cele mai bune. Chiar saptamina asta, in cinstea onomasticii mele, mi-a fost organizata o masa festiva de catre membrii acestuia".
In alta ordine de idei, cu toate ca de foarte mult timp antrenorul Ion Moldovan solicitase micsorarea cimpului de joc al stadionului din Copou, abia in aceasta saptamina s-a trecut la acest lucru. Astfel, simbata in meciul cu Petrolul Moinesti lungimea terenului va fi micsorat cu 2,5 metri urmind, probabil, ca sa se umble si la latime. Iesenii continua sa aiba dureri de cap si in ceea ce priveste lotul de jucatori, Cimpeanu si Paraschiv nefiind inca recuperati, lista accidentatilor completindu-se cu Manole, autorul golului victoriei in meciul cu Precizia. Apoi, Popescu va fi cu siguranta suspendat dupa eliminarea de simbata iar Matinca a plecat de la echipa, fiind foarte posibila cedarea lui. (Ovidiu MINEA)

Comentarii