Sperante de trei copeici

luni, 20 august 2001, 23:00
3 MIN
 Sperante de trei copeici

Dupa ce ai pierdut primul meci cu 2-4 pe propriul teren, e greu sa te mai gindste la clificare, mai ales cind trebuie sa disputi returul in fata unei echipe cu experienta si forta financiara a lui Dinamo Kiev. Oricum, chiar daca Steaua si-a luat gindul si in acest an de la grupele Ligii Campionilor (si de la multele milioane de dolari pe care le-ar fi putut cistiga acolo), mai are inca sansa de a repara ceva din blazonul serios sifonat in urma cu doua saptamini in Ghencea. Ieri, la plecarea echipei militare de pe aeroportul Baneasa, antrenorul Victor Piturca, a declarat ca formatia sa va juca ofensiv la Kiev si va incerca sa fructifice toate sansele de calificare ramase dupa meciul din tur. "Vom incerca sa obtinem un rezultat bun. O sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a cistiga" , a spus Piturca, care a precizat ca jucatorii sai trebuie sa uite infringerea suferita vineri pe terenul celor de la FC National, in etapa a III-a a Diviziei A . "Cind am pleca in Macedonia pentru partida cu Sloga Jugomagnat, am spus ca mergem la plimbare. Si acum tot la plimbare mergem. Daca Dumnezeu ne ajuta, se poate intimpla orice pe teren" , a declarat finantatorul clubului militar, Gigi Becali, care a mai tinut sa mentioneze ca in partida cu FC National rezultatul a fost influentat de arbitraj.
Cum de declaratiile sforaitoare ale lui Gigi Becali s-a cam plictisit toata lumea (sa ne reamintim: "Vom ajunge pina in turul al doilea al grupelor Ligii Campionilor!" la finalul campionatului trecut si "Sintem ca si calificati!" dupa tragerea la sorti in care Dinamo Kiev a fost anuntata ca adversara Stelei) e normal ca in meciul din aceasta seara sa nu ne asteptam la minuni, ci la o incercare a bucurestenilor de a scoate un rezultat onorabil. Probabil ca – la fel ca in meciul tur – cheia jocului o va constitui evolutia defensivei noastre si modul in care va reusi aceasta sa se descurce in fata rapizilor si incisivilor Idahor si Melascenko. Poate ca gafele din jocul de la Bucuresti cu kievenii si cele de vineri cu FC National nu vor mai fi atit de dese, iar Neaga si Danciulescu vor reusi sa marcheze cel putin la fel de multe goluri ca gazdele. Oricum, sint prea multi de "poate" pentru o echipa care aspira in mod serios la Liga Campionilor…
Jucatorii stelisti Claudiu Raducanu, Catalin Lita si Ion Vladoiu nu au facut deplasarea in capitala Ucrainei, din cauza unor accidentari, in timp ce Ovidiu Stinga nu a plecat la Kiev deoarece nu are drept de joc in aceasta partida, el fiind transferat la Steaua dupa ce gruparea din Ghencea a trimis la UEFA lista cu jucatori. Dinamo Kiev si-a aminat partida pe care trebuia sa o dispute in acest week-end, in deplasare, cu Metalist Harkov, in etapa a VII-a a campionatului Ucrainei. In lotul echipei lui Lobanovski nu exista mari probleme medicale si e foarte probabil ca cei doi romani, Florin Cernat si Robert Ghioane, sa fie titulari impotriva Stelei.
Partida va fi arbitrata de o brigada din Anglia, formata din Graham Barber (central), David Babski, Paul Canadine (asistenti) si Michael Dean (rezerva). Din pacate, jocul, care va incepe la ora 20.00, nu va fi transmis de nici un post de televiziune, din cauza pretentiilor financiare foarte mari ale ucrainenilor, asa ca el va putea fi urmarit doar la Radio Romania Actualitati. Daca formatia militara nu se va califica in grupele Ligii Campionilor, ea va evolua in primul tur al Cupei UEFA.
Echipele probabile:
Dinamo Kiev: Filimonov – Fedorov, Holovko, Vasciuk, Nesmacinii – Hatkevici, Cernat, Bialkevici – Ghioane – Melascenko, Idahor.
Steaua: Tudor – Miu, Baciu, M. Radoi – Fl. Dumitru, Lincar, Trica, P. Stoica, Mitrita – Neaga, Danciulescu.
(Ion TEODOR)

Comentarii