Spirlea nu este interesata de JO

vineri, 12 mai 2000, 23:00
2 MIN
 Spirlea nu este interesata de JO

Irina Spirlea a ratat participarea la JO de la Sydney, deoarece nu a raspuns convocarii la echipa Romaniei de Cupa Federatiei, care va participa, in perioada 15-21 mai, la Murcia, in Spania, la turneul de calificare in Grupa Mondiala a competitiei. Capitanul nejucator al echipei de Cupa Federatiei, Florenta Mihai, a declarat: "Am vorbit personal cu Irina Spirlea si ea mi-a spus ca nu are in program participarea la Cupa Federatiei".
Conform regulamentului, un jucator de tenis are dreptul sa-si reprezinte tara la JO numai daca, in ultimii doi ani, si-a aratat disponibilitatea de a raspunde, cel putin o data, convocarilor la echipa nationala. Spirlea nu indeplineste, in prezent, aceasta conditie. Singura sansa a Irinei Spirlea de a participa la JO de la Sydney este sa se anuleze prevederea din regulament care specifica faptul ca sportivii trebuie sa fi participat, in ultimii doi ani, la cel putin o competitie, cu echipa nationala.
Nici celelalte trei componente de baza ale echipei, Ruxandra Dragomir, Catalina Cristea si Raluca Sandu, nu vor participa la turneul de la Murcia, din cadrul Grupei I a Zonei Euro-Africane. Dragomir si Cristea, care intentioneaza sa acumuleze cit mai multe puncte in clasamentul WTA, in perspectiva calificarii la JO, vor concura in turneul de la Roma, care se se va desfasura in aceeasi saptamina cu meciurile din cadrul Cupei Federatiei. Raluca Sandu nu este, inca, refacuta dupa o accidentare mai veche. Desi vor lipsi din echipa, pentru Dragomir, Cristea si Sandu nu se pune problema participarii la JO, in cazul in care vor obtine calificarea, intrucit ele au raspuns pozitiv la convocarile anterioare.
In aceste conditii, Florenta Mihai a selectionat in reprezentativa Romaniei pe Mihaela Moldovan, Raluca Ciochina si Adriana Burz, care urmeaza sa plece, simbata, spre Murcia.
La turneul de la Murcia vor participa 18 echipe: Africa de Sud, Bulgaria, Belarus, Finlanda, Grecia, Letonia, Israel, Luxemburg, Marea Britanie, Maroc, Olanda, Romania, Polonia, Ungaria, Suedia, Slovenia, Turcia si Ucraina. Acestea vor fi repartizate, in urma tragerii la sorti, in patru grupe, doua de cite patru echipe si doua de cite cinci. In grupe se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare, echipele clasate pe primul loc in fiecare grupa urmind sa se califice in semifinale, iar echipele care vor ocupa ultimul loc in grupa vor retrograda in Grupa a II-a a Zonei Euro-Africane. Formatia care va cistiga finala turneului va obtine promovarea in Grupa Mondiala a Cupei Federatiei.
"De aceasta data, avind in vedere componenta echipei, obiectivul nostru este raminerea in Grupa I. Daca am fi jucat cu Dragomir, Cristea si Sandu, obiectivul ar fi fost promovarea in Grupa Mondiala", a precizat Florenta Mihai.

Comentarii