Spor la treaba!

vineri, 21 septembrie 2007, 20:31
2 MIN
 Spor la treaba!

"Vom finanta doar activitati si discipline care fac performanta.", asa a inceput Leonid Antohi, directorul clubului Politehnica Iasi, o conferinta in care a dorit sa puncteze debutul intr-un nou sezon competitional pentru doua dintre echipele clubului, cea de rugby si cea de handbal.

Cu un buget estimat la 134.000 lei (dintre care 60.000 de la Fundatia Sportului Iesean), Poli Agro Unirea va avea ca obiectiv clasarea pe locul III in grupa din care face parte si apoi urcarea intre primele sase echipe din campionat. Desi a pierdut doi jucatori de baza, Negoita si Lupu, echipa lui Verives si-a completat lotul cu trei tineri de la Gura Humorului si spera sa faca performanta.

Un fel de ultimatum a primit si echipa de handbal masculin care va trebui sa fie cocotata in iarna pe prima pozitie in seria din care face parte. "In lipsa rezultatelor vom da echipa la LPS.", a precizat Antohi despre formatia care are programat un buget de 111.500 lei pina in decembrie (32.000 lei de FSI plus ceva bani ramasi din vinzarea lui Chike si Mironescu), 36.000 lei fiind rezervati pentru premiere, cita vreme s-a luat in calcul ca Politehnica va cistiga toate meciurile din prima jumatate a sezonului. Si in ceea ce priveste colaborarile pretentiile se mentin ridicate. "Protocolul cu National in privinta echipei de baschet feminin poate fi rupt daca in iarna echipa se afla in zona retrogradarii.", a mai adaugat directorul Politehnicii, club care va asigura in tot sezonul 2007-2008 60.000 lei insemnind cazare si masa la sase jucatoare, contributie la organizarea jocurilor respectiv 2.000 lei pentru partide din deplasare si 1.000 lei pentru jocuri disputate la Iasi.

In plus, Politehnica asteapta si infiintarea unui Consiliu de Administratie al noii grupari National – Politehnica, in care a impus prezenta unui vicepresedinte (contabila Ana Popescu) si a doi membri. Antohi a precizat ca isi pune mari sperante in privinta echipei de baschet masculin, care este dispusa sa se implice puternic la promovare prin ambitia sponsorului Millenium Center. "Sper sa avem satisfactii si la jocuri cum avem la discipline individuale unde am acumulat pina acum 138 de medalii fata de 95 in tot anul 2006.", a incheiat directorul clubului care a primit si o suplimentare de buget la ultima rectificare.

Astfel, fata de 600.000 lei primiti de la Ministerul Educatiei la inceputul anului, iesenii au mai intrat in posesia a 500.000 lei, o parte dintre acesti bani reprezentind contravaloarea unui microbuz care va fi achizionat in scurt timp. In fine, CS Politehnica este pe punctul de a angaja un antrenor emerit pentru sectia de atletism, Teodoru Agache, tehnician de care se leaga cariera multiplei campioane bacauane Mihaela Melinte.

Comentarii