Start ratat al iesenilor

luni, 25 februarie 2013, 21:03
3 MIN
 Start ratat al iesenilor

Asteptarile din avancronica jocului dintre CSMS Iasi si Rapid Bucuresti s-au confirmat partial. Oaspetii au aratat ca o trupa modesta, subtire, rasa lui Pancu, tehnica de curtea scolii a lui Grigorie ori interventiile lui Peçanha fiind insuficiente pentru a da o culoare consistenta unei trupe ciuntite in aceasta iarna, in care pana si mult-laudatul Herea a intrat in jocul cruzilor Coman, Martin, Vasile ori Ciolacu. Daca pronosticurile legate de oaspeti s-au adeverit, nu acelasi lucru s-a intamplat cu echipa ieseana. In ciuda unui ritm bun, a unei determinari corespunzatoare, a unei dominari care, pe alocuri, a fost totala, CSMS nu a reusit sa-si impuna jocul si a pierdut un meci in care, la cum a aratat Rapid, trebuia sa urmareasca doar victoria.

Pe langa autogolul lui Cretu, principala cauza a esecului Iasului este lipsa de eficacitate, gazdele irosind, pe langa mai multe faze de poarta, cinci ocazii importante. A pune totul pe seama ratarilor (nu trebuie uitate cele trei replici serioase ale adversarului, din actul doi) ori a lipsei de sansa ar insemna o eroare imensa. Asta pentru ca multe lucruri au scartait in jocul ofensiv al iesenilor, in care doar Tiganasu a confirmat asteptarile. Ciucur nu a profitat de faptul ca a avut in fata un pusti de 17 ani, mult-laudatul Moutinho a fost inexistent in prima repriza si a ratat apoi o ocazie imensa de egalare, iar Herghelegiu a fost ineficient in fata unui cuplu imobil de stoperi, Abrudan – Oros.

In discutie ar putea sa apara si inspiratia antrenorului Liviu Ciobotariu, care a renuntat abia in minutul 75 la unul dintre cei doi mijlocasi defensivi cu care a inceput jocul, desi oaspetii au mizat pe un singur inchizator tot jocul. De altfel, efectul introducerii lui Patulea in locul lui Straton cu un sfert de ora inainte de final a fost imediat, Iasul dominand cu autoritate perioada ce a urmat. Ramanand la schimbari, a mirat si faptul ca Moutinho a fost tinut in teren 80 de minute, in ciuda lipsei de prospetime a portughezului, care a ratat cantonamentul fizic de la Slanic Moldova, sau ca jucatori importanti, ca Onofras ori Claudiu Tudor, nu au prins niciun minut. Un alt semn de intrebare vizavi de aspectul tactic este legat de incapacitatea moldovenilor de a insista mai mult pe benzi, pentru dislocarea neexperimentatilor jucatori giulesteni care au actionat si pe dreapta si pe stanga, aglomerarea jocului in zona centrala, unde Marian Rada a plasat fotbalisti cu experienta ca Herea, Grigorie, Emil Dica, Pancu ori Grigore fiind perfecta pentru bucuresteni.

Startul ratat al CSMS in 2013 trebuie sa ingrijoreze, insa nu trebuie sa destabilizeze. Eliminarea deficientelor amintite si pastrarea tonusului etalat sambata, tonus mult peste ceea ce au aratat, de pilda, echipe contracandidate la retrogradare, cum sunt Ceahlaul, Chiajna ori Otelul, pot genera urcusul unei trupe care are destule atuuri, ritmul bun etalat, concurenta serioasa existenta ori atmosfera linistita din punct de vedere financiar fiind doar cateva dintre acestea.

 

CSMS-catalog

Irimia (6) – doua interventii importante in actul doi.

Cretu (4) – autogolul pe care l-a marcat a fost decisiv in economia partidei.

Tincu (6) – sigur.

Avramia (6) – atent in aparare, a urcat de cateva ori periculos in atac.

Vladu (5,5) – nu a avut probleme serioase pe faza defensiva, discret in ofensiva.

Milea (5) – in nota echipei.

Straton (5) – un sut bun, care a "raschetat" bara (’24), un "cap" periculos (’49), dar si destule gafe in faze simple.

Ciucur (5) – sub asteptari.

Moutinho (4,5) – nimic notabil pana in minutul 80, cand a ratat cea mai mare ocazie a jocului.

Tiganasu (6,5) – cel mai periculos jucator ofensiv al gazdelor.

Herghelegiu (5) – neinspirat.

Cl. Ionescu (5) – greoi.

Patulea (5,5) – a adus o nota de prospetime in sfertul de ora in care a jucat.

Keita a intrat in minutul 81.

Comentarii