Supercupa in Giulesti

miercuri, 25 iulie 2007, 23:02
2 MIN
 Supercupa in Giulesti

 Rapid: Coman – Sapunaru, M. Constantin, Maftei, Bozovic – Maldarasanu, Lazar, Grigorie (’46 – R. Stancu) – Cesinha (’79 – Burdujan), Mazilu, Buga (’96 – Em. Dica). Antrenor: Cristiano Bergodi.
Dinamo: Lobont – Blay, Moti, Radu, Pulhac – Margaritescu (’81 – Ropotan)  – Zicu, Fernandes (’78 – Cristea), Bratu (’61 – Chiacu) – Niculescu, Danciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei).  
Cartonase galbene:  Sapunaru, R. Stancu, Lazar, Maftei / Moti, Niculescu
1-0, min. 109: pasa in adincime a lui Maldarasanu, Burdujan sprinteaza pe linga Blay si il invinge pe Lobont cu capul, de la 6 metri.
1-1, min. 116:  lovitura libera executata frontal de Cristea, Danciulescu sterge mingea cu capul, introducind-o pe centrul portii lui Coman.
Canicula inspre portocaliu de la rosu, pe un teren pirjolit de arsura si kilowatii trupei lui Mick Jagger. Doua echipe care s-au laudat ca doresc cu ardoare Supercupa. Rapidul, ceva mai motivata, datorita tensiunilor din lot, exacerbate de plecarile lui Rada si (aproape sigur!) Herea in tabara pizmasilor din Ghencea. Asta in ciuda faptului ca giulestenii aveau, in subconstient, debutul in campionat la Mioveni, cu o zi inaintea celui al "ciinilor", la Buzau. Un singur avantaj pentru Rapid: nocturna binefacatoare din comuna argeseana.
Ce a rezultat? Un meci jucat, totusi cu ambitie, cu un Rapid care a pastrat multe din broderiile de pe vremea lui Razvan, in ciuda schimbarii de sistem dictate de Bergodi. Dar si cu un Dinamo mai cu vina, mai directa spre poarta, ceea ce a generat o serie de ocazii la poarta lui Coman, irosite de lipsa de vina si inspiratie a celebrilor N&D. Cea mai mare ocazie a apartinut celor doi, la o centrare perfecta a lui Bratu, "D" a pasat inapoi, iar "N" a ratat inadmisibil. Poate ca a fost mai bine asa, pentru ca ar fi iesit potop daca Niculescu ar fi marcat, intrucit Danciulescu era in ofsaid nesemnalizat la centrarea lui Bratu. Final dominat de "ciini", fara inspiratie si, inevitabilele prelungiri. Si spre inevitabilele penaltiuri, chiar daca finalul prelungirilor au fost pigmentate de cele doua goluri marcate de Burdujan si Danciulescu. I-a fost dat rezervei Lucian Burdujan sa aduca victoria visiniilor si la faza loviturilor de departajare, dupa ce a fost aproape de o aduce in prelungiri. Pina atunci, au transformat impecabil dinamovistii Cristea, Chiacu, Ropotan, Niculescu , Danciulescu si rapidistii Matfei, M. Constantin, R. Stancu, Em. Dica si Bozovic, omul cu ratarea fiind Cristi Pulhac, care a tras peste poarta.  

Comentarii