T „Meciul etapei, la Constanta

vineri, 08 septembrie 2006, 21:03
2 MIN
 T

„Meciul etapei, la Constanta

Despre importanta meciului de astazi, de la Constanta, am scris in numerele trecute ale „Ziarului de Iasi”. Cele doua echipe se bat pentru singurul loc disponibil din seria a II-a in play-off-ul DN, aceasta pentru ca primele doua sint amanetate de Contor Zenner Arad si Remin Baia Mare. Punctul avans pe care il are in clasament echipa din Iasi poate fi mentinut daca Farul nu obtine bonusul pentru patru eseuri inscrise. Iar daca Poli Agro va pierde la o diferenta mai mica de 12 puncte (scorul in tur a fost 25-13), eventual, cu bonus de infringere, ar fi minunat. Mai mult, nu indraznim sa speram de la elevii lui Constantin Verives, care are citeva serioase de lot, in privinta lui Zaharia, transformeurul de nadejde al echipei iesene si a centrului Toma.
La rindul lor, rugbistii de pe Litoral sint avizi de razbunare dupa ultimele doua infringeri suferite din partea echipei moldovene. Si daca Iasul are doar sperante la o consistenta sustinere financiara de peste Mineca, Farul sta foarte bine la acest capitol si lesne ne putem imagina ce tragedie ar fi la Constanta, daca echipa ce se batea, nu de mult, pentru podium, ar ajunge sa se lupte cu Suceava sau Petrosaniul pentru evitarea retrogradarii. „Daca nu batem Iasul, trec marea inot”, este declaratia antrenorului constantean Gheorghe Florea, aparuta pe site-ul www.rugby.ro.
Una peste alta, meciul de la Constanta este evenimentul numarul 1 al week-end-ului rugbistic autohton, chiar peste eternul derby Dinamo – Steaua, programat miine, de la ora 17,10 si transmis in direct pe TV Sport. In fond, granzii rugbiului romanesc nu au nici un fel de probleme de calificare si au ocazia sa se mai confrunte cel putin de trei ori, pina la o decizie semnificativa. In seria a II-a (din care face parte si Poli Agro), se mai disputa jocurile: Remin Baia Mare – Stiinta Petrosani si Contor Zenner Arad – Petrom Timisoara, iar in seria I, partidele „U” Cluj – Bucovina Suceava si Rulmentul Birlad – Olimpia Bucuresti, ultimul fiind si cel mai echilibrat.

Comentarii