Topuri 2008 – forma finala

marți, 16 decembrie 2008, 21:42
2 MIN
 Topuri 2008 – forma finala

Dupa ce saptamina trecuta Directia pentru Sport a Judetului Iasi a emis lista preliminara a topurilor celor mai buni sportivi din 2008, ieri a fost aprobata forma ei finala. Daca pentru probele olimpice configuratia clasamentului n-a suferit absolut nici o modificare, schimbari semnificative au intervenit in sectiune neolimpica acolo unde s-a facut inversari de pozitii intre ocupantii locurilor III-VIII. „S-au facut verificari si au aparut niste erori in ceea ce priveste «cintarirea» rezultatelor de la taekwon-do, punctajele obtinute de sportivi in probele pe echipe valorind mai putin.", a explicat Ioan Moraru, expert principal la DSJ si cel care a intocmit topul neolimpic. In noua conjunctura partea superioara a clasamentului neolimpic este dominata copios de radioamatorism, disciplina care anul trecut a lipsit total din ierarhie. „Anul trecut cei de la radioamatorism au avut rezultate foarte bune la Campionatele Mondiale. Rezultatele lor au fost consemnate insa nu au putut fi introduse la capitolul premieri cita vreme exista un ordin al Agentiei Nationale pentru Sport care impune prezenta intr-o astfel de competitie a minim cincisprezece tari de pe trei continente. Anul acesta nu este nici o problema pentru ca au fost Campionate Europene si conditia prezentei a minim zece tari in concurs a fost indeplinita.", a mai explicat Moraru. In afara mutatiilor suferite la mijlocul ierarhiei, clasamentul sporturilor neolimpice a mai primit un element in top, pe practicantul de karate traditional Constantin Adascalitei jr (Enpi – antrenor Irina Patrahau), care a reusit printre altele o medalie de bronz si un loc V la Campionatele Europene de tineret plus un titlu national de tineret, performante cu care a prins ultima pozitie a clasamentului alaturi de culturistul de la CFR Lucian Anita.

La fel ca si in urma cu un an festivitatea de premiere a sportivilor si antrenorilor lor se va organiza in sala de consiliu a Primariei, vineri, de la ora 12.00.

Clasamente 2008

Sporturi olimpice: 1. Mihaela Petrila (canotaj – CSM-LPS), 2. Dragos Marin (box – CSM-Gladiatorul), 3. Irina Dorneanu (canotaj – CSM-LPS), 4. Geanina Zlavog (canotaj – CSM-LPS), 5. Andreea Ionescu (atletism – LPS-Politehnica), 6. Elena Munteanu (scrima – CSM), 7. Mihaela Andrioaie (judo – Politehnica-CSS Unirea-CSM Cluj), 8. Vlad Sacaleanu (tir – Politehnica-Steaua Bucuresti), 9. Tiberiu Dolniceanu (scrima – CSM), 10. Vladut Simionescu (judo – Politehnica-CSS Unirea).

Sporturi neolimpice: 1. Gabriela Ivan (radioamatorism – CSM-Palatul Copiilor), 2. Ionela Trofin (radioamatorism – Palatul Copiilor), 3. Mihai Costache (radioamatorism – Palatul Copiilor), 4. Andrei Bidirliu (radioamatorism – Palatul Copiilor), 5. Adelina Zalaru (taekwon-do – Kwang Gae), 6. Adelina Astefani (radioamatorism – Palatul Copiilor), 7. Sorin Miron (taekwon-do – Kwang Gae), 8. Nicola Pricop (taekwon-do – Kwang Gae), 9. Vlad Pihureac (culturism – CFR), 10. Constantin Adascalitei jr. (karate traditional – Enpi) si Lucian Anita (culturism – CFR).

  

Comentarii