Transferul lui Mutu – o lovitura fulgeratoare a lui Becali

vineri, 26 noiembrie 1999, 00:00
3 MIN
 Transferul lui Mutu – o lovitura fulgeratoare a lui Becali

Dinamo a ramas masca
In timp ce Mutu debarca la Milano, la Bucuresti avea loc o reuniune de urgenta a Consiliului de Administratie, pentru a se clarifica imprejurarile in care a fost pierdut cel mai bun jucator al echipei pentru o "mizerie" de doua milioane de dolari. De fapt, chiar aceas suma era clauza de reziliere a contractului care il lega pe Mutu de Dinamo, pina la finele lui 2000. Dar, cine se fereste de sabie… Cu un an in urma, clubul Dinamo a reusit lovitura de a-l sufla pe talentatul juvator rivalei sale, Steaua. Crescut la FC Argses, tinarul de 20 de ani a fost disputat intre Dinamo si Steaua. Mutu ar fi preferat sa joace la Steaua, echipa al carui suporter declarat era. Dar, clubul concurent a reusit sa-l agate prin intermediul lui George Netoiu, membru in CA al clubului Dinamo, dar, in acelasi timp, proprietarul unui al treilea club, Rocar, care l-a cumparat, imprumutindu-l apoi lui Dinamo. Pentru reglarea conturilor, FC Arges asteapta 600.000 de dolari, suma de transfer, care, conform contractului, trebuie sa-i revina in momentul plecarii jucatorului in strainatate.
Acum, Argesul ride si Dinamo plinge. Plinge pentru ca, in ciuda celor 14 puncte avans asupra celei de-a doua clasate, nu va fi simplu pentru dinamovisti sa ramina fara principalul realizator, autor a 18 goluri in tot atitea etape. Remarcat in nationala de tineret al Romaniei (10 prezente, 4 goluri), Mutu este considerat de Hagi drept succesorul sau la echipa nationala, fiind un specialist de elita al loviturilor libere pe care le executa perfect cu ambele picioare. Adrian este un baiat linistit, mai degraba timid,
atasat puternic de parintii care, intuindu-i talentul extraordinar, l-au ajutat sa patrunda in lumea fotbalului. Marea lui pasiune ramin automobilele puternice, in special germane, el schimbind pina acum sapte masini.
Inter cere derogare pentru transferul lui Mutu
Se pare ca Inter s-a decis mai repede asupra lui Mutu, la insistentele lui Mircea Lucescu, antrenorul care acum este la Rapid, care l-a sfatuit in acest sens pe presedintele Massimo Moratti. De fapt, Inter il urmarea pe Mutu mai demult, la fel ca si Juventus, Parma, Bayern si Eindhoven. Inaintea plecarii la Milano, procuratorul Giovanni Becali a declarat: "Sint doua posibilitati: ca Inter sa ceara o derogare de la perioada de transfer motivind accidentarea lui Ronaldo (indisponibil pentru trei luni), pentru a i se acorda drept de joc imediat, el putind incepe imediat antrenamentele, dupa vizita medicala, dar procedura este complicata; a doua varianta, ca el sa fie transferat legal, in luna ianuarie, in "intermercato". "Pentru mine, este o mare onoare sa joc la Inter" – a declarat Adrian ziaristilor italieni. "Idolul meu este Christian Vieri si visul vietii mele a fost sa joc alaturi de el."
Adrian Mutu s-a cazat la Hotelul "Jolly", unde stau jucatori care se transfera la gruparea patronata de Massimo Moratti, unde mai stau doi jucatori interisti, grecul Grigoris Georgatos si italianul Francesco Colonnese. Inter are deja cinci jucatori extracomunitari in lot (Ronaldo, Simic, Jugovic, West si Cordoba), cit permite regulamentul, venirea lui Mutu la Milano fiind posibila numai in cazul in care columbianul Ivan Cordoba va deveni, pina in ianuarie, jucator comunitar. Ar mai exista posibilitatea ca Internazionale sa-l cumpere pe Mutu, dar sa nu-l foloseasca si sa-l imprumute altei echipe. (Nic. G)

Comentarii