Un egal valorind cit o victorie

luni, 15 martie 1999, 00:00
3 MIN
 Un egal valorind cit o victorie

Asteptata cu mare interes, confruntarea dintre suceveni si ieseni a facut o buna propaganda sportului cu balonul oval, oferind un spectacol deosebit. Cele doua echipe, virtual promovate in prima liga, s-au aruncat in lupta fara menajamente, dorind sa transeze inca din start disputa. Oaspetii incep bine meciul, avind mai mult posesia balonului si fiind mai prezenti in jumatatea gazdelor. Dominarea lor se va concretiza in minutul 20, cind Hordila va reusi un spectaculos dropgoal de la 25 metri de butul sucevean. Pina la deschiderea scorului, sucevenii ratasera doua lovituri de pedeapsa, ambele de la circa 23 de metri, una lateral dreapta si una lateral stinga. Gazdele vor riposta imediat si Stefancu va transforma in minutul 22 o lovitura de pedeapsa usor acordata. Dupa aceasta reusita a urmat o perioada de joc foarte buna a gazdelor care se apropie tot mai mult de terenul de tinta iesean. O actiune curajoasa pe extrema este oprita in ultima clipa de oaspeti, arbitrul dictind la faza respectiva lovitura de pedeapsa pentru suceveni. Gazdele cer gramada la cinci metri de terenul de tinta advers si incearca sa profite de superioritatea lor la acest capitol. Ofensiva suceveana nu va reusi sa sparga apararea bine organizata a jucatorilor ieseni si pina la urma Stefancu va transforma lovitura de pedeapsa acordata la finalul acestui forcing al gazdelor. Scorul devenea 6-3 pentru suceveni iar jocul capata si mai mult avint, iesenii nefiind deloc multumiti cu ceea ce arata tabela de scor.
Revenirea lor va fi semnata de Cazacu, care transforma o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 40 metri. Asadar va fi 6-6 la pauza, in urma unei prime reprize deosebit de disputate, care a incalzit atmosfera in rindul spectatorilor ce au fost prezenti la meci in ciuda unui frig crincen. Partea a doua a jocului debuteaza fericit pentru oaspeti si Saramet reuseste eseul in urma unei excelente actiuni pe trei sferturi. Cazacu transforma si scorul devine 13-6 pentru Politehnica Nena Iasi. Sucevenii nu renunta la lupta, revin in atac, dar nu reusesc sa treaca de aprarea bine organizata a oaspetilor. Ei vor reduce totusi din handicap prin acelasi Stefancu care reuseste sa transforme o lovitura de pedeapsa de la 35 metri frontal. Este 13-9 pentru oaspeti si sucevenii forteaza in continuare. Cu 15 minute inainte de final o actiune buna pe treisferturi a gazdelor il aduce in pozitie excelenta pe Nistor care, din pacate pentru frumusetea fazei, va scapa balonul chiar in momentul in care a plonjat in terenul de tinta iesean. La urmatoarea actiune rugbistii suceveni vor reusi sa inscrie incercarea mult asteptata in urma unei gramezi in care i-au impins pe adversarii lor pina dincolo de but si Pavalusca a culcat balonul. Stefancu transforma si sucevenii preiau conducerea cu 16-13. Resimtind efortul depus, jucatorii gazda comit o infractiune si Cazacu egaleaza dintr-o lovitura de pedeapsa si meciul se incheie cu scorul de 16-16. Pe ansamblu, sucevenii au fost mai puternici in gramada si in aglomerari, oaspetii mai buni in margine si pe treisferturi, astfel ca rezultatul poate fi considerat echitabil. In aceste conditii, iesenii devin mari favoriti la calificarea in sferturile de finala, o victorie in meciul de miine cu Rulmentul Birlad insemnind accederea in primele 8 echipe. Daca mai adaugam ca intilnirea cu birladenii se va desfasura pe stadionul Agronomia, iar Politehnica Nena a cistigat ultimul amical cu echipa din Divizia Nationala, putem afirma ca studentii au prima sansa de calificare. Ar fi un succes prestigios, care ar oferi tinerilor jucatori ieseni sansa de a infrunta inca din aceasta primvara una dintre echipele de frunte ale rugbiului romanesc.
Au jucat echipele:
CSM Eldoforest Suceava: Botezatu, Croitoru, Manea, Rusu, Nistor, Borta, Sorodoc, Negru, Tofan, Horeanu, Mereuta, Sorocean, Zarojan, Murgulet, Conachi.
Politehnica Nena Iasi: Colta, Dobre, Enache, Bas, Budisteanu, Cojocaru, C.Ciubotariu, Matievschi, Nazarie, Cazacu, Saramet, Manole, Cuzic, Luca, Hordila.
A arbitrat M. Barbuliceanu din Bucuresti. (A.P., D.S.)

Comentarii