Voleibalistele clujene primesc vitamine, cind sint cu un picior in groapa

miercuri, 24 februarie 1999, 00:00
2 MIN
 Voleibalistele clujene primesc vitamine, cind sint cu un picior in groapa

Ca si cu o saptamina in urma, etapa a XIV-a din campionatul Diviziei A de volei feminin a adus victorii pe linie ale gazdelor, echipele care au jucat in deplasare cistigind doar trei seturi. Probabil ca infringerea Penicilinei la Brasov a surprins pe multa lume, avind in vedere diferenta de valoare dintre cele doua echipe (vizibila si in clasament) si diferenta neta la care se impusesera iesencele in meciul tur. Asa cum aratam, insa, in cronica partidei, aproape toate voleibalistele antrenate de Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au fost afectate de gripa ce bintuie in acest anotimp prin oras si n-au jucat nici macar la jumatate din potentialul lor. In conditiile in care gazdele s-au ambitionat la maximum, constiente ca salvarea lor de la retrogradare depinde de fiecare punct cistigat si s-au impus pe merit, in conditiile unui arbitraj care nu a avantajat pe nimeni. Antrenorul brasovencelor, venerabilul Tanase Tanase, se arata mai mult decit incintat de acest succes, repurtat in fata unei echipe cu o carte de vizita mult mai impunatoare, recunoscind, in acelasi timp, ca se astepta la mai mult de la Penicilina.
La Bacau, intr-un derby moldovenesc, Universitatea a intrecut pe Braiconf Braila cu 3-0. Jucatoarele lui Florin Grapa au luptat mai mult cu oboseala acumulata in lungile deplasari din Cupa Campionilor decit cu mloldesta echipa braileana, insa scorurile strinse inregistrate in cele trei seturi, 25-21, 25-17 si 25-22, demonstreaza ca Braiconf n-a mres in orasul lui Bacovia pentru a face simplu act de prezenta. Cele mai proaspete, de la gazde, au fost Ichim, Busu si Cososchi, iar de la brailence s-a remarcat veterana Lenuta Trica. De asemenea, Melania Alexe da semne ca lasa in urma accidentarea care a scos-o din forma saptamini bune si anunta o cit de rapida reintrare in mina.
Unic Piatra Neamt a pierdut cu 3-0 pe terenul bucurestencelor de la Metal 33, dar si-a vindut scump pielea in fiecare set. Cel mai dramatic dintre acestea a fost cel de-al doilea, adjudecat de gazde cu 29-27! Unic avea nevoie de victorie in acest meci pentru a mai spera la accederea in prima grupa valorica. Dar s-a repetat istoria din meciul tur, de la Piatra Neamt, echipa bucuresteana impunindu-se tot cu 3-0, dupa o partida foarte echilibrata, in care Unic a avut mai mult timp avantaj pe tabela.
In "derbiul necajitelor", la Bucuresti, Dinamo a trecut fara complexe de Universitatea Cluj, cu 3-0, dupa un meci despre care "Monitorul de Cluj" a titrat: "Tineretea face zile negre voleiului clujean. Se poate cumpara experienta?". Cu un lot a carui medie de virsta nu depaseste 23 de ani, Universitatea poate fi numita "mezina" acestui campionat, iar sansele ca formatia clujeana sa ramina in primul esalon la finele acestei stagiuni s-au micsorat substantial. Chiar daca patronul grupului de firme SM Invest, Sever Muresan, pare dispus sa sprijine din nou financiar voleibalistele clujene, probabil ca acest ajutor financiar a venit prea tirziu. (Ion C.)

Comentarii