„Vreau sa batem Rapidul!”

marți, 16 februarie 2010, 22:10
3 MIN
 „Vreau sa batem Rapidul!”

Transferat anul trecut la Politehnica Iasi, pe 4 septembrie, exact in ziua in care implinea 27 de ani, Valentin Negru a imbracat doar de sase ori tricoul "alb-albastru" in meciurile oficiale, cinci in Liga I si unul in Cupa Romaniei. Asta desi startul mariajului a fost excelent, integrarea in echipa ieseana a mijlocasului amintit coincizind cu seria foarte buna a Politehnicii, inceputa in etapa a sasea, care a cuprins victorii cu Craiova, la Curtea de Arges, cu Ceahlaul si, in Cupa, cu Pandurii, si remiza la Cluj, cu CFR. Problemele de sanatate cu care fotbalistul s-a confruntat inaintea intilnirii cu Steaua l-au scos insa din circuit, el revenind pe gazon abia in ultima etapa a turului, pe finalul partidei de la Urziceni. Firesc, Negru arde acum de nerabdare sa revina pe gazon, provocarea fiind si mai mare de vreme ce simbata Iasul intilneste echipa la care fotbalistul a avut cea mai buna perioada din cariera sa, Rapid.

– Vali, oficialii ieseni au anuntat ca isi pun mari sperante in tine in acest retur. Tu cum te simti, ai trecut total peste problemele de sanatate?

– Totul este in regula, am facut fata fara nici un fel de probleme celor doua cantonamente, asa ca abia astept sa ma apuc ca lumea de fotbal!

– Absenta ta din tur a fost pusa ba pe seama unor probleme cardiace, ba a unora de natura psihologica. Pina la urma, care a fost cauza necazurilor?

– Nici acum nu se stie sigur ce a fost! Toate analizele imi ieseau bine, insa eu nu puteam sa ma antrenez. Am facut tot felul de investigatii, am discutat si cu un psiholog, s-au lansat mai multe ipoteze, insa nu s-a confirmat nimic. Acum, nici nu vreau sa ma mai gindesc la ce a fost. Sint fericit ca ma simt bine, ca pot juca si ma gindesc doar la viitor.

– In prima etapa jucati impotriva Rapidului, piscul carierei tale de pina acum. Are acest meci vreo incarcatura aparte pentru tine?

– Intr-adevar, cei trei ani in care am evoluat la Rapid au fost cei mai buni din cariera mea. De aceea, cred ca este normal sa simt ceva aparte pentru aceasta echipa. Este insa la fel de normal ca simbata sa uit de acest aspect, pentru ca trebuie sa-mi fac datoria fata de echipa la care joc. Mai greu mi-a fost prima data cind am jucat impotriva Rapidului, acum am experiente de acest gen traite si la Urziceni si la Otopeni. Normal, am ambitia de a reveni cu succes, insa nu am nimic de demonstrat suplimentar celor din Giulesti

– Ai vreun amic in actualul lot al Rapidului? Ai discutat cu el despre meciul de simbata?

– Fata de perioada in care jucam la Rapid, acum au ramas acolo doar Lazar,  Marius Constantin si Sapunaru. Firesc, de primul, cu care am jucat si la Sportul, sint foarte apropiat, insa acest lucru se va uita simbata.

– S-a vorbit mult pe tema terenurilor de joc inaintea acestei prime runde din retur. Care e parerea ta vizavi de acest subiect?

– Noi nu avem o echipa de gabarit, o echipa care sa se bazeze exclusiv pe lupta, asa ca un teren greu, asa cum cred ca va fi simbata, ne dezavantajeaza. Totusi, dupa atita perioada de pauza, eu abia astept sa reinceapa campionatul. Ca vom juca fotbal, rugby sau hochei, nu conteaza, trebuie sa ne descurcam!

– Rapidul a anuntat ca vrea titlul in timp ce Poli are in continuare griji legate de retrogradare. In aceste conditii, te-ar multumi o remiza simbata?

– Nu! Eu imi doresc sa cistigam! Eu nu cred ca exista prea mare diferenta valorica intre cele doua loturi. Si chiar daca exista, aceasta poate fi anulata prin atitudine. In ceea ce priveste grijile legate de retrogradare, eu sint sigur ca Poli se va mentine in Liga I. Nu stiu daca ne vom chinui pentru asta, ori vom fi linistiti cu citeva etape inainte de final, insa sint convins ca vom juca si la anul in elita.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii