Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ai Grupa 01 la sânge? Eşti predispus la cancer de col uterin, de rect si de piele. Legătura dintre grupele de sânge şi formele de cancer

GALERIE
grupa de sange, cancer
  • grupa de sange, cancer
- +

Cancerul este, in realitate, o denumire generica a unor boli bazate pe dereglarea procesului de inmultire exagerata a unor celule "defectei.

Oncobiologii britanici au cercetat relatia dintre grupele de sange si probabilitatea statistica a aparitiei diferitelor forme de cancer. Oncologii de la Universitatea din Manchester au dovedit practic faptul ca incidenta apritiei ingrozitoarei boli numite cancer difera in functie de grupa sanguina. Acest lucru era cunoscut de antropologia medicala si medicina, in mod destul de empiric, pana ce a fost descoperit (deocamdata partial) secretul genomului uman (harta genetica a omului), care arata "adevarul adevarati despre destinul evolutiei sanatatii umane.


Grupa 01
Geneticianul Danielle F. Shelton, cercetator la Universitatea din Manchester, a constatat, in urma unui studiu recent, ca in Islanda, unde predomina grupa de sange 01, riscul de cancer de col uterin, de rect, ca si de piele este extrem de crescut la femei. La fel de ridicat este riscul de cancer retinian si al glandei epifize, mai ales la femeile sub 35 de ani. Cercetarile lui Danielle Shelton au demonstrat statistic faptul ca toti cei care au grupa de sange 01 frecventa si in alte zone ca Chile, SUA, Danemarca si unele regiuni din Romania (cum ar fi Oltenia) prezinta acelasi risc de cancer uterin si de piele. Profilactic, femeile cu grupa sanguina 01 ar trebui sa evite excesul de expunere la temperaturi crescute, de hipoxie (lipsa de oxigen in camere neaerisite) si plaja fara ochelari de soare, dar mai ales produsele conservate (indiferent ce scrie pe eticheta). Este total contraindicata folosirea de anticonceptionale estrogenice, mai mult de doua-trei luni. Barbatii cu grupa 01 risca sa se imbolnaveasca de cancer hipofizar si cerebral, in cazul consumului de tabac, activ sau pasiv. Profilactic, acestia ar trebui sa evite poluarea cu monoxid de carbon si orice mediu poluat cu substante volatile, eterice, toxice (existente chiar si in bauturile racoritoare aromate).

Grupa AII

Este cea mai frecventa grupa de sange in Europa, inclusiv in tara noastra (82%) si destul de vulnerabila la aparitia multor tipuri de cancer. Oncologii britanici considera grupa A a fi cea mai sensibila la boli de tip canceros, 40% din europenii cu aceasta grupa avand un factor de risc mai ridicat. In Europa, de pilda, aproximativ 60% din cei care sufera de cancer de intestin (de regula duodenal) si 40% din cei care prezinta forme canceroase de colon sau rect au grupa de sange AII. Se poate spune ca in cazul acestei grupe de sange riscul de cancer digestiv este destul de crescut la o anumita categorie de persoane. Astfel, "purtatorilor de grupa AIIi li se recomanda sa nu consume bauturi distilate, sa doarma cel putin 7 ore pe zi si sa evite total stresul in orele de dupa pranz, cand glicemia este maxima. Este recomandata o bogata alimentatie in calciu (din alimente lichide - lapte, iaurt) si magneziu (orice alimente vegetale verzi). Excesul de uleiuri si grasimi prajite este obligatoriu exclus din diete. Fumatorii inraiti, care depasesc 40 de tigari pe zi, prezinta risc de cancer pulmonar, care de multe ori este foarte dificil de tratat.


Grupa BIII
Aceasta grupa este mai putin vulnerabila la aparitia cancerelor tumorale desi pana acum un deceniu se credea ca este cea mai expusa cancerului. Cercetatorii britanici in antropologie genetica au dovedit ca pe suprafata globulelor rosii, la persoanele ce apartin acestei grupe sanguine, se afla mici particule proteice, numite antigene B, care dau "personalitateai sanguina a grupei, dar si rezistenta la mai multe forme de cancer. Testele cu carbon radioactiv ale osemintelor tibetanilor longevivi, supusi celor mai infioratoare boli, inclusiv tuturor formelor de cancer, au aratat ca grupa B este cel mai putin expusa bolilor canceroase. Studiile cercetatorilor britanici au dovedit ca persoanele cu grupa sanguina B pot fi mai rezistente la cancer pulmonar, endocrin (glandular) cerebral, insa pot fi expuse aparitiei cancerului osos si conjunctiv reticulat. Grupei BIII ii este recomandata o relaxare dupa mesele de dimineata si pranz, care trebuie sa fie bogate in proteine (inclusiv oua fierte sau sandwich-uri cu unt).


Grupa ABIV
Dr. Ennola J. Dornstein, de la Miami University, a constatat, in urma cercetarilor sale din ultimii 16 ani, ca in cazul grupei AB incidenta la cancer de tiroida este maxima in SUA, Canada si tarile europene. Astfel, riscul este foarte crescut la contractarea unor boli neuro-endocrine (boli glandulare, cauzate de nevroze). Solutia gasita in urma analizarii stilului de viata al celor care au dezvoltat forme de cancer este optimismul, veselia, intensitatea cu care momentele vietii sunt traite. Este necesar sa se evite calmantele, mai ales "inofensivelei extraveral si distonocalm. Si asta deoarece psihiatrii de la Miami University au constatat ca riscul la cancer glandular creste la persoanele dependente de sedative (calmante), in special in cazul celor cu grupa ABIV.

revistafelicia.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri