Avocatul criminal Iulian Gafon, condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare

vineri, 20 ianuarie 2017, 14:10
1 MIN
 Avocatul criminal Iulian Gafon, condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare

Avocatul Iulian Gafon a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare. Iulian Gafon este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care uciderea din culpă (VEZI AICI).

Potrivit rechizitoriului, prima faptă penală a avocatului ieşean a avut loc pe 10 iunie 2016, atunci când, pe raza municipiului Iaşi, Iulian Gafon a fost depistat de un echipaj de poliţie conducând în stare de ebrietate, iar potrivit unor martori acesta chiar mergea cu ochii închişi. Testat atunci, avocatului i-a ieşit o concentaţie de 2,25 g/l alcool pur în sânge. În urma acelui eveniment, avocatului i s-a suspendat permisul de conducere, însă acesta a continuat să se urce la volan.

Astfel, pe 17.09.2016, „inculpatul Gafon Iulian a condus din nou autoturismul pe străzile din municipiul Iaşi şi pe şoseaua Nicolina a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe trotuar, a accidentat doi pietoni, dintre care unul a decedat în urma rănilor suferite“, după cum se arată în rechizitoriu.

În acelaşi document se mai menţionează că, după producerea accidentului, avocatul a părăsit locul, a abandonat autoturismul avariat şi, după depistarea sa de către organele de poliţie, s-a constatat că avea o îmbibaţie alcoolică de 2,80 g/l alcool pur în sânge.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii