Competiţie naţională între facultăţile de fizică, la UAIC

vineri, 07 aprilie 2017, 01:50
1 MIN
 Competiţie naţională între facultăţile de fizică, la UAIC

Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi va organiza, între 7 şi 9 aprilie, cea de-a şasea ediţie a Concursului Naţional Studenţesc de Fizică „Dragomir Hurmuzescu“. La această competiţie sunt invitaţi să participe cei mai buni studenţi de la toate facultăţile de fizică din România – Iaşi, Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara. 

„Concursul, dedicat doar studenţilor din ciclul de licenţă, se va desfăşura pe două secţiuni: studenţii din anii I şi II vor susţine o probă scrisă din disciplinele de studiu, iar studenţii din anii III şi IV vor prezenta comunicări ştiinţifice, pe baza proiectelor de cer­cetare individuale sau de grup“, au transmis reprezentanţii UAIC. Fiecare facultate de fizică va participa cu o echipă formată din şapte studenţi, de de anul I, doi de anul al II-lea, şi tre din anii a III-lea şi al IV-lea.

Probele vor avea loc în cursul zilei de sâmbătă, 8 aprilie, iar rezultatele şi premiile vor fi anunţate în aceeaşi zi. Concursul este demarat de către Fa­cultatea de Fizică din Iaşi din anul 2012, considerat a fi un continuator al tradiţiei concursurilor dedicate studenţilor fi­zicieni dintre anii 1957 – 1988. La competiţia care a avut loc în 2016, într-un clasament neoficial, dacă se ţine cont de numărul de premii câştigate, Facultatea de Fizică a UAIC a fost a doua din ţară, fiind depăşită doar de echipa Universităţii Bucureşti, care a fost gazdă a competiţiei anul trecut. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii