Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Membrii clanului Corduneanu şi-au bătut joc de judecătorii din Maramureş

Cordunenii i-au fraierit pe judecători. S-au prefăcut săraci, apoi au aruncat cu bani

GALERIE
adrian corduneanu cu baniadrian corduneanu inconjurat de baniadrian corduneanu cu masina, 7 decembrie 2013adrian corduneanu in masina porscheadrian corduneanuvasilica corduneanu in propriul sau cayennevasilica corduneanu langa masina de luxmasina
  • adrian corduneanu cu bani
  • adrian corduneanu inconjurat de bani
  • adrian corduneanu cu masina, 7 decembrie 2013
  • adrian corduneanu in masina porsche
  • adrian corduneanu
  • vasilica corduneanu in propriul sau cayenne
  • vasilica corduneanu langa masina de lux
  • masina
- +

Lăsaţi să plece din oraş după ce s-au plâns că nu au cu ce să-şi întreţină familiile, membrii clanului Corduneanu se plimbă prin Iaşi cu limuzine de zeci de mii de euro. Costel Corduneanu a reuşit să-i convingă pe magistraţii Tribunalului Maramureş că nu are cu ce să-şi susţină familia, implorând să fie lăsat să plece din Iaşi pentru a munci pe 700 de lei pe lună. Judecătorii au fost convinşi de capul clanului interlop după ce acesta a menţionat că este sărac lipit pământulului. Cu toate acestea, membrii clanului au venit ieri la Tribunalul Iaşi, acolo unde unul dintre fraţi, Gelu Corduneanu, a avut termen, într-un vehicul marca Porsche Cayenne, care la mâna a doua costă 25.000 de euro. Pe Facebook, membrii clanului apar în alte maşini de lux, dar şi în fotografii în care aruncă bani în lăutari.

Îşi etalează maşinile de lux în public, însă au reuşit să-i convingă pe judecători că sunt săraci lipiţi pământului. Membrii clanului Corduneanu conduc autoturisme de zeci de mii de euro prin Iaşi, aruncă bani în lăutari, dar i-au determinat pe magistraţii Tribuna­lului Maramureş că au nevoie de un salariu de 700 de lei, la un job în afara Iaşului, pentru a-şi întreţine familiile. Trucul pare să fi fost unul bine pus la punct. Demonstrându-le, formal, că nu au venituri, interlopii au pre­zentat apoi contracte de muncă încheiate cu firme din afara Iaşului în scopul de a le fi ridicată interdicţia a părăsi Iaşul. Schema a mers în cazul liderului Costel Corduneanu şi a „locotenentului“ Ciprian Panagache.

Cu Porsche Cayenne la Tribunal

Membrii clanului Corduneanu demonstrează însă, în fiecare zi, că venitul minim pe economie lunar de care ar avea nevoie pentru a-şi întreţine familiile îl folosesc cel mult pentru combustibilul săptămânal pe care îl consumă maşinile de lux pe care le conduc.

Adrian Corduneanu, de pildă, a venit ieri la Tribunal, împreună cu alte persoane din grupare, la volanul unui Porsche Cayenne, alb. Pe site-urile de profil, maşina lui Corduneanu, la mâna a doua, se vinde cu aproximativ 25.000 de euro. Interlopul, considerat liderul filierei infracţiunilor cu violenţă din cadrul grupării Corduneanu, a venit pentru a participa la procesul fratelui său, Gelu Corduneanu, aflat în arest într-un dosar de trafic de influenţă în care au fost martori doi judecători de la Curtea de Apel. Pe Facebook, pe profilul lui Adrian Corduneanu, intitulat „Adrian Beleaua Corduneanu“, sunt postate mai multe fotografii în care acesta aruncă bani în cântăreţi de manele sau joacă la poker. „Arunci cu banii de parcă sunt bilete de tramvai“, scrie un prieten de-al său.

Tot de pe Facebook reiese că membrii clanului Corduneanu conduc şi alte maşini de lux. Vasile Călin, fost Corduneanu, apare pe site-ul amintit la volanul unei alte maşini Porsche Cayenne, de culoare neagră. Pe cunoscuta reţea de socializare online, alţi membri ai clanului Corduneanu mai apar în maşini precum Volkswagen Touareg, Maserati sau Mercedes.

De ce i-au lăsat judecătorii să plece din Iaşi

La un termen de judecată al dosarului Corduneanu, aflat pe rolul Tribunalului Maramureş, Costel Corduneanu a depus la dosar un contract de muncă încheiat între el şi o firmă din Suceava. Potrivit documentului, liderul grupării are un salariu brut de 720 de lei. Conform fişei postului, locul de desfăşurare a muncii este în punctele de lucru ale societăţii, în judeţele Iaşi, Suceava, Bihor, Arad, Cluj. Corduneanu are sarcina de a participa la încheierea de contracte şi la negocieri între firma sa şi alte societăţi.

În faţa instanţei, Costel Corduneanu, a susţinut că are nevoie disperată de acel loc de muncă şi de cei 720 de lei pe lună, pentru a-şi întreţine soţia şi cei doi copii. „Inculpatul este singurul întreţinător al familiei, soţia sa nedesfăşurând niciun fel de activitate remunerată. Tribunalul apreciază că cererea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu obligarea de a nu părăsi ţara este justificată“, au menţionat judecătorii din Maramureş, în motivarea încheierii prin care lui Costel Corduneanu i s-a înlăturat interdicţia de a părăsi Iaşul. Aceeaşi mutare a făcut-o, cu succes, şi un „locotenent“ important al clanului, Ciprian Panagachi, judecat şi el în „Dosarul Corduneanu“. Silviu Gâtlan şi Viorel Maleş, alţi apropiaţi ai clanului, au fost şi ei lăsaţi de instanţă să plece din Iaşi.

Dosarul de la Tribunalul Maramureş a fost înregistrat încă din 2010 însă până acum judecarea lui s-a desfăşurat în ritm de melc. În momentul trimiterii dosarului în instanţă, rechizitoriul dosarului era cel mai mare, ca volum, din istoria DIICOT Iaşi: 900 de pa­gini. Probatoriul din dosarul de urmărire penală era de 9.000 de pagini. Faptele de care erau acuzaţi fraţii Corduneanu şi locotenenţii lor erau numeroase, de la şantaj sau furt până la infracţiuni bancare, trafic de persoane sau constituirea unui grup infracţional.

Comentarii Facebook

(14 comentarii)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Duminica, 12 Ianuarie 2014, 07:04
Ion
ana ești o scroafă perversă!, care e problema ta că JIMMY scrie în numele lui de iași?, jimmy dăi înainte cu prosteala că fraerii cred ce scrii tu în numele altora
Duminica, 12 Ianuarie 2014, 07:01
Ana
jimmy ești un porc nesimțit că scrii asemenea mizerii în numele lui de iași, porcule!, JIMMY dute în măta de prost crescut că nu ai față să respiri pe aici
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 19:35
de iasi
Sug pwla lu tashu si lui jimmy, poate no sa m-ai fiu handicapat; rog sa fiu contactat la socola, salonul fara clanta
de iasi Sambata, 11 Ianuarie 2014, 20:32
Ma dau ba tashu, ba jimmy; da' ma recunoaste-ti dupa cat sant de anal-fabet. Ca astia doi e baieti destepti si stie sa scrie corect. eu am noroc de femeia de servici cami scrie comentariile. eu ma laud cu butoaiele cu jin; mas lauda cu creier si scoala dar nam. ca tatu meu a fost un betiv ca si mine :( Cat despre articol: ba cordunenilor, fraerilor, daca pun mana pe voi v-a rup capu si curul. cas m-ai smecher ca voi, viermi-lor
CIOBAN DOTAT Sambata, 11 Ianuarie 2014, 20:12
BĂ MINCINOSULE DE JIMMY, NU TE M-AI LUA DE IAȘI ȘI NU M-AI SCRIE ĂN NUMELE LUI, CĂ TE TRAG ÎN CRACĂ
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 18:19
jimmy
sug pwle de țărani, mafioți si ciobeni dotați, turul meu vă termină suflarea, lăsați mesaj posibilitate de contact, pupi
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 17:53
NELU
trebuie INTRODUSA PEDEAPSA CU MOARTEA SI CONFISCAREA TOTALA A AVERII !!! NUMAI ASA SE VOR ....CALMA MAFIOTII DIN ROMANIA - PARLAMENTARI + OAMENI DE ...AFACERI !!! DAR CUM JUSTITIA LA TOATE NIVELURILE ESTE CORUPTA - DEOCAMDATA ........ SPERAM !!!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 15:57
gogu
cred ca trebuie reintrodusa pedeapsa cu inchisoare pentru persoanele care nu au niciun venit legal dar stau numai prin cluburi. asta este o dovada clara ca esti infractor.
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 15:06
thepunisher
Bravo ZDI! Multumesc ca ati publicat numarul de inmatriculare al porsche-ului. Acum stiu care masina trebuie sa sara in aer. Cu tot cu propietar / pasageri!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 14:39
Dezvatatorul
Toti dau vina pe justitia spagara, pile si protectie din partea politiei si justitiei din iasi si nu numai. Deci cei care-i ajuta si sustin sunt mai delicventi decat acesti Corduneni. Chestia nu este chiar atat de serioasa cum o descrie presa, implicit ZDI. Acesti "Corduneni" nu sunt decat niste semianalfabeti, romani la origine, tiganizati prin conjunctura si specializati in a profita de pe urma celor mai fraieri decat ei. Personal i-am mai intalnit prin cluburi dar nu m-au deranjat cu absolut nimic si nici nu am vazut sa deranjeze pe cineva. Fac si ei matrapazlacuri si profita de idiotii care se inhaiteaza cu ei, de fraieri care se incurca cu ei in tot felul de chilipiruri sau de fatuci analfabete care prin intimidare devin prostituate protejate de ei. Cunosc o multime de oameni in Iasi care nu ar permite niciodata sa fie atinsi de acesti indivizi. Este foarte simplu si satisfacator sa-i plantezi un glont in cap unui interlop in racoarea noptii, iar ei stiu asta si isi aleg cu grija ratele de penit......
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 13:08
GIGI
niste rapanosi !!! nu este justitie ! doar divina ! dar mai dureaza !! sa facem unul dintre noi ce fac ei ? oare ce patim
Fane boss Marti, 16 Iunie 2015, 15:25
Pai tu ia si asteapta acolo justitia divina si noi ne vedem de ale noastre fraiere. Acu un secol, barbosii le ziceau iobagilor care dadeau aproape tot ce munceau pe k**u ala de petic de praf, ca suferinta si smerenia sunt cheia spre rai. Ne bucuram sa vedem ca tot asa ati ramasi, iobagi la minte. Hai, culcarea ca maine mergi la serviciu.
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 12:51
tashu-tm.blogspot.com
maestru în arta orală, caut moldoveni dotați
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 12:14
costica
POLITIA IASI STIE DE CE NU SUNT PROBE....CORDUNENII AU MULTI PRIETENI IN "INTERIOR" CARE II PROTEJEAZA. CHIAR ZILELE TRECUTE AM AUZIT UN POLITIST AFIRMAND CA UN COLEG DE-AL SAU UMBLA LA UN DOSAR CU "CORDUNENII" CAND A VENIT UN SUPERIOR SI A "PRELUAT" CAZUL....CU ALTE CUVINTE, ERA UNUL DIN CEI CARE II PROTEJEAZA.
birlic Sambata, 11 Ianuarie 2014, 18:07
nu au ....prieteni in interior ( IN INTERIORUL " JUSTITIEI ") - AU COMPLICI IN FARADELEGILE PE CARE LE COMIT !!! JUDECATORII CARE I-AU PUS PE LIBER PE ACESTI MAFIOTI TREBUIESC BAGATI LA ....RACOARE !!! trebuie instaurata dictatura legii in ROMANIA _ INCLUSIV JUDECATORII CARE APARA MAFIOTII TREBUIESC BAGATI DUPA GRATII !!!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 09:50
kiki
de ani de zile se chinuie procurorii sa ii infunde si cica nu sint probe concludente. Daca nici la astia nu sint probe....atrunci sa ii lase liberi sa faca ce vor din orasul asta ! tara de rahat!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 09:02
birlic
NU AU FOST FRAIERITI - S-AU LASAT ...MITUITI !!! ACESTA-I ADEVARUL !!! DE ASTA SUNTEM FRAIERII EUROPEI SI A INTREGII LUMI !!!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 07:36
crip
Inca un sut in fund dat justitiei romane! Bravos natiune! Judecatorii ar trebui demisi, avocatii dati afara din barou si procurorii dusi la reciclare in Siberia. Mai mare rusinea!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 07:36
crip
Inca un sut in fund dat justitiei romane! Bravos natiune! Judecatorii ar trebui demisi, avocatii dati afara din barou si procurorii dusi la reciclare in Siberia. Mai mare rusinea!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 09:02
birlic
NU AU FOST FRAIERITI - S-AU LASAT ...MITUITI !!! ACESTA-I ADEVARUL !!! DE ASTA SUNTEM FRAIERII EUROPEI SI A INTREGII LUMI !!!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 09:50
kiki
de ani de zile se chinuie procurorii sa ii infunde si cica nu sint probe concludente. Daca nici la astia nu sint probe....atrunci sa ii lase liberi sa faca ce vor din orasul asta ! tara de rahat!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 14:39
Dezvatatorul
Toti dau vina pe justitia spagara, pile si protectie din partea politiei si justitiei din iasi si nu numai. Deci cei care-i ajuta si sustin sunt mai delicventi decat acesti Corduneni. Chestia nu este chiar atat de serioasa cum o descrie presa, implicit ZDI. Acesti "Corduneni" nu sunt decat niste semianalfabeti, romani la origine, tiganizati prin conjunctura si specializati in a profita de pe urma celor mai fraieri decat ei. Personal i-am mai intalnit prin cluburi dar nu m-au deranjat cu absolut nimic si nici nu am vazut sa deranjeze pe cineva. Fac si ei matrapazlacuri si profita de idiotii care se inhaiteaza cu ei, de fraieri care se incurca cu ei in tot felul de chilipiruri sau de fatuci analfabete care prin intimidare devin prostituate protejate de ei. Cunosc o multime de oameni in Iasi care nu ar permite niciodata sa fie atinsi de acesti indivizi. Este foarte simplu si satisfacator sa-i plantezi un glont in cap unui interlop in racoarea noptii, iar ei stiu asta si isi aleg cu grija ratele de penit......
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 15:06
thepunisher
Bravo ZDI! Multumesc ca ati publicat numarul de inmatriculare al porsche-ului. Acum stiu care masina trebuie sa sara in aer. Cu tot cu propietar / pasageri!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 12:14
costica
POLITIA IASI STIE DE CE NU SUNT PROBE....CORDUNENII AU MULTI PRIETENI IN "INTERIOR" CARE II PROTEJEAZA. CHIAR ZILELE TRECUTE AM AUZIT UN POLITIST AFIRMAND CA UN COLEG DE-AL SAU UMBLA LA UN DOSAR CU "CORDUNENII" CAND A VENIT UN SUPERIOR SI A "PRELUAT" CAZUL....CU ALTE CUVINTE, ERA UNUL DIN CEI CARE II PROTEJEAZA.
birlic Sambata, 11 Ianuarie 2014, 18:07
nu au ....prieteni in interior ( IN INTERIORUL " JUSTITIEI ") - AU COMPLICI IN FARADELEGILE PE CARE LE COMIT !!! JUDECATORII CARE I-AU PUS PE LIBER PE ACESTI MAFIOTI TREBUIESC BAGATI LA ....RACOARE !!! trebuie instaurata dictatura legii in ROMANIA _ INCLUSIV JUDECATORII CARE APARA MAFIOTII TREBUIESC BAGATI DUPA GRATII !!!
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 15:57
gogu
cred ca trebuie reintrodusa pedeapsa cu inchisoare pentru persoanele care nu au niciun venit legal dar stau numai prin cluburi. asta este o dovada clara ca esti infractor.
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 13:08
GIGI
niste rapanosi !!! nu este justitie ! doar divina ! dar mai dureaza !! sa facem unul dintre noi ce fac ei ? oare ce patim
Fane boss Marti, 16 Iunie 2015, 15:25
Pai tu ia si asteapta acolo justitia divina si noi ne vedem de ale noastre fraiere. Acu un secol, barbosii le ziceau iobagilor care dadeau aproape tot ce munceau pe k**u ala de petic de praf, ca suferinta si smerenia sunt cheia spre rai. Ne bucuram sa vedem ca tot asa ati ramasi, iobagi la minte. Hai, culcarea ca maine mergi la serviciu.
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 17:53
NELU
trebuie INTRODUSA PEDEAPSA CU MOARTEA SI CONFISCAREA TOTALA A AVERII !!! NUMAI ASA SE VOR ....CALMA MAFIOTII DIN ROMANIA - PARLAMENTARI + OAMENI DE ...AFACERI !!! DAR CUM JUSTITIA LA TOATE NIVELURILE ESTE CORUPTA - DEOCAMDATA ........ SPERAM !!!
Duminica, 12 Ianuarie 2014, 07:01
Ana
jimmy ești un porc nesimțit că scrii asemenea mizerii în numele lui de iași, porcule!, JIMMY dute în măta de prost crescut că nu ai față să respiri pe aici
Duminica, 12 Ianuarie 2014, 07:04
Ion
ana ești o scroafă perversă!, care e problema ta că JIMMY scrie în numele lui de iași?, jimmy dăi înainte cu prosteala că fraerii cred ce scrii tu în numele altora
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 19:35
de iasi
Sug pwla lu tashu si lui jimmy, poate no sa m-ai fiu handicapat; rog sa fiu contactat la socola, salonul fara clanta
de iasi Sambata, 11 Ianuarie 2014, 20:32
Ma dau ba tashu, ba jimmy; da' ma recunoaste-ti dupa cat sant de anal-fabet. Ca astia doi e baieti destepti si stie sa scrie corect. eu am noroc de femeia de servici cami scrie comentariile. eu ma laud cu butoaiele cu jin; mas lauda cu creier si scoala dar nam. ca tatu meu a fost un betiv ca si mine :( Cat despre articol: ba cordunenilor, fraerilor, daca pun mana pe voi v-a rup capu si curul. cas m-ai smecher ca voi, viermi-lor
CIOBAN DOTAT Sambata, 11 Ianuarie 2014, 20:12
BĂ MINCINOSULE DE JIMMY, NU TE M-AI LUA DE IAȘI ȘI NU M-AI SCRIE ĂN NUMELE LUI, CĂ TE TRAG ÎN CRACĂ
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 12:51
tashu-tm.blogspot.com
maestru în arta orală, caut moldoveni dotați
Sambata, 11 Ianuarie 2014, 18:19
jimmy
sug pwle de țărani, mafioți si ciobeni dotați, turul meu vă termină suflarea, lăsați mesaj posibilitate de contact, pupi

Ultima ora

editorial

O acuzaţie extrem de gravă

Cosmin PAȘCA

O acuzaţie extrem de gravă

Dacă a minţit, fostul preşedinte trebuie să plătească scump momentul de iresponsabilitate. Dacă nu a minţit, e vai de noi.

Filmuletul zilei

opinii

Despre ingrat

Codrin Liviu CUȚITARU

Despre ingrat

E acel mărinimos care, prin acţiunile lui altruiste, a pus, de la bun început, problema apariţiei - fie şi ipotetice - a gratitudinii la un moment dat (în timp). Generosul respectiv a stârnit întreaga tevatură, prin obsesiile sale caritabile şi neegoiste.

Oraşul din octombrie (II)

George ŢURCĂNAŞU

Oraşul din octombrie (II)

Nu are sens să demontăm aici miturile urbane (sau nu), ce alimentează această centrifugă a inteligenţei din regiunea noastră spre alte zări, când resorturile acestei mobilităţi ţin mai degrabă de imaginea de marcă negativă a Moldovei, construită cu meticulozitate în cadrul diverselor geometrii teritoriale ale României şi inoculată moldovenilor timp de decenii: la Bucureşti e centrul, Ardealul e civilizat,Banatul e fruncea. 

Un apanaj de sinucigaş

Ghenadie NICU

Un apanaj de sinucigaş

Presa, în enclave cum e asta care se pretinde stat independent, e o bâtă la dispoziţia politicului, un mercenariat în fond. Un fel de serviciu de presă, pe zeci de parohii, toate cu moţ, desigur, afectând echidistanţa, libertatea de opine, drapată, într-un cuvânt, sub stratul acesta colorat şi, vai (deşi prin părţile locului nici nu se poate altfel), cât se poate de emfatic.

pulspulspuls

Cine plânge la Iaşi după ieşirea lui Vlaga în bălăriile politichiei

Cine plânge la Iaşi după ieşirea lui Vlaga în bălăriile politichiei

Precipitaţii abundente cu lacrimi mari şi rotunde la mal cică s-ar fi înregistrat ieri într-un anumit berou de sinator de Iaşi, dar şi într-unul de advocat fost prifect şi stripăr, stimaţi telexpectatori. 

Caricatura zilei

Spitalul de urgenta

 

Editia PDF

Bancul zilei

La micul dejun, sotia: - Dragul meu, esti foarte stresat, toata noaptea m-ai injurat in somn! - In somn? Dar, draga mea, n-am in (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.