Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Membrii clanului Corduneanu şi-au bătut joc de judecătorii din Maramureş

Cordunenii i-au fraierit pe judecători. S-au prefăcut săraci, apoi au aruncat cu bani

GALERIE
adrian corduneanu cu baniadrian corduneanu inconjurat de baniadrian corduneanu cu masina, 7 decembrie 2013adrian corduneanu in masina porscheadrian corduneanuvasilica corduneanu in propriul sau cayennevasilica corduneanu langa masina de luxmasina
  • adrian corduneanu cu bani
  • adrian corduneanu inconjurat de bani
  • adrian corduneanu cu masina, 7 decembrie 2013
  • adrian corduneanu in masina porsche
  • adrian corduneanu
  • vasilica corduneanu in propriul sau cayenne
  • vasilica corduneanu langa masina de lux
  • masina
- +

Lăsaţi să plece din oraş după ce s-au plâns că nu au cu ce să-şi întreţină familiile, membrii clanului Corduneanu se plimbă prin Iaşi cu limuzine de zeci de mii de euro. Costel Corduneanu a reuşit să-i convingă pe magistraţii Tribunalului Maramureş că nu are cu ce să-şi susţină familia, implorând să fie lăsat să plece din Iaşi pentru a munci pe 700 de lei pe lună. Judecătorii au fost convinşi de capul clanului interlop după ce acesta a menţionat că este sărac lipit pământulului. Cu toate acestea, membrii clanului au venit ieri la Tribunalul Iaşi, acolo unde unul dintre fraţi, Gelu Corduneanu, a avut termen, într-un vehicul marca Porsche Cayenne, care la mâna a doua costă 25.000 de euro. Pe Facebook, membrii clanului apar în alte maşini de lux, dar şi în fotografii în care aruncă bani în lăutari.

Îşi etalează maşinile de lux în public, însă au reuşit să-i convingă pe judecători că sunt săraci lipiţi pământului. Membrii clanului Corduneanu conduc autoturisme de zeci de mii de euro prin Iaşi, aruncă bani în lăutari, dar i-au determinat pe magistraţii Tribuna­lului Maramureş că au nevoie de un salariu de 700 de lei, la un job în afara Iaşului, pentru a-şi întreţine familiile. Trucul pare să fi fost unul bine pus la punct. Demonstrându-le, formal, că nu au venituri, interlopii au pre­zentat apoi contracte de muncă încheiate cu firme din afara Iaşului în scopul de a le fi ridicată interdicţia a părăsi Iaşul. Schema a mers în cazul liderului Costel Corduneanu şi a „locotenentului“ Ciprian Panagache.

Cu Porsche Cayenne la Tribunal

Membrii clanului Corduneanu demonstrează însă, în fiecare zi, că venitul minim pe economie lunar de care ar avea nevoie pentru a-şi întreţine familiile îl folosesc cel mult pentru combustibilul săptămânal pe care îl consumă maşinile de lux pe care le conduc.

Adrian Corduneanu, de pildă, a venit ieri la Tribunal, împreună cu alte persoane din grupare, la volanul unui Porsche Cayenne, alb. Pe site-urile de profil, maşina lui Corduneanu, la mâna a doua, se vinde cu aproximativ 25.000 de euro. Interlopul, considerat liderul filierei infracţiunilor cu violenţă din cadrul grupării Corduneanu, a venit pentru a participa la procesul fratelui său, Gelu Corduneanu, aflat în arest într-un dosar de trafic de influenţă în care au fost martori doi judecători de la Curtea de Apel. Pe Facebook, pe profilul lui Adrian Corduneanu, intitulat „Adrian Beleaua Corduneanu“, sunt postate mai multe fotografii în care acesta aruncă bani în cântăreţi de manele sau joacă la poker. „Arunci cu banii de parcă sunt bilete de tramvai“, scrie un prieten de-al său.

Tot de pe Facebook reiese că membrii clanului Corduneanu conduc şi alte maşini de lux. Vasile Călin, fost Corduneanu, apare pe site-ul amintit la volanul unei alte maşini Porsche Cayenne, de culoare neagră. Pe cunoscuta reţea de socializare online, alţi membri ai clanului Corduneanu mai apar în maşini precum Volkswagen Touareg, Maserati sau Mercedes.

De ce i-au lăsat judecătorii să plece din Iaşi

La un termen de judecată al dosarului Corduneanu, aflat pe rolul Tribunalului Maramureş, Costel Corduneanu a depus la dosar un contract de muncă încheiat între el şi o firmă din Suceava. Potrivit documentului, liderul grupării are un salariu brut de 720 de lei. Conform fişei postului, locul de desfăşurare a muncii este în punctele de lucru ale societăţii, în judeţele Iaşi, Suceava, Bihor, Arad, Cluj. Corduneanu are sarcina de a participa la încheierea de contracte şi la negocieri între firma sa şi alte societăţi.

În faţa instanţei, Costel Corduneanu, a susţinut că are nevoie disperată de acel loc de muncă şi de cei 720 de lei pe lună, pentru a-şi întreţine soţia şi cei doi copii. „Inculpatul este singurul întreţinător al familiei, soţia sa nedesfăşurând niciun fel de activitate remunerată. Tribunalul apreciază că cererea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu obligarea de a nu părăsi ţara este justificată“, au menţionat judecătorii din Maramureş, în motivarea încheierii prin care lui Costel Corduneanu i s-a înlăturat interdicţia de a părăsi Iaşul. Aceeaşi mutare a făcut-o, cu succes, şi un „locotenent“ important al clanului, Ciprian Panagachi, judecat şi el în „Dosarul Corduneanu“. Silviu Gâtlan şi Viorel Maleş, alţi apropiaţi ai clanului, au fost şi ei lăsaţi de instanţă să plece din Iaşi.

Dosarul de la Tribunalul Maramureş a fost înregistrat încă din 2010 însă până acum judecarea lui s-a desfăşurat în ritm de melc. În momentul trimiterii dosarului în instanţă, rechizitoriul dosarului era cel mai mare, ca volum, din istoria DIICOT Iaşi: 900 de pa­gini. Probatoriul din dosarul de urmărire penală era de 9.000 de pagini. Faptele de care erau acuzaţi fraţii Corduneanu şi locotenenţii lor erau numeroase, de la şantaj sau furt până la infracţiuni bancare, trafic de persoane sau constituirea unui grup infracţional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri