Ruşinea Bisericii, episcopul Huşilor, „rugat“ de şefii de la Iaşi să nu mai slujească

marți, 25 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Ruşinea Bisericii, episcopul Huşilor, „rugat“ de şefii de la Iaşi să nu mai slujească

Sinodul mitropolitan nu are dreptul să sancţioneze ierarhii pentru abateri de natură morală, acest drept avându-l doar Sfântul Sinod. Care însă nu a luat încă o decizie, forul întrunindu-se la finele lunii viitoare.

Acuzaţi atât din interiorul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, cât şi de persoane care au văzut cazul episcopului de la Huşi din exterior, Sinodul mitropolitan, prezidat de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a luat o decizie similară cu cea a suspendării dreptului de a sluji pentru episcopul Corneliu de la Huşi. Însă cum forul mitropolitan nu are dreptul să sancţioneze ierarhii pentru abateri de natură morală, reprezentanţii Mitropoliei spun că episcopul „a fost rugat“ să nu mai slujească, şi acesta a acceptat. Decizia a fost luată în urma acuzelor aduse acestuia printr-o serie de înregistrări video în care ar apărea în ipostaze intime cu alţi bărbaţi şi va fi în vigoare până când Sfântul Sinod va lua o decizie cu privire la pedeapsa sa, dacă înregistrările se vor dovedi a fi reale.

„Ca rezultat al discuţiilor care au avut loc, ierarhii prezenţi au solicitat Episcopului Huşilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti, până la proxima şedinţă a Sfântului Sinod, când se va aborda acest subiect, urmând ca părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări. Rugăciunile ierarhilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului şi împlinirea voii Sale“, se precizează în comunicatul emis de Biroul de Presă al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Şedinţa Sfântului Sinod care va analiza cazul episcopului este programată pentru a doua jumătate a lunii august. 

Comentarii