Luminiţa Iordache, condamnată pentru angajarea fiicei la cabinetul de deputat

sâmbătă, 29 noiembrie 2014, 02:58
1 MIN
 Luminiţa Iordache, condamnată pentru angajarea fiicei la cabinetul de deputat

Ieşeanca Luminiţa Iordache, parlamentar în mandatul 2008-2012, a primit şase luni de închisoare cu suspendare din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a Ro­mâniei au condamnat-o pe fosta parlamentară de Iaşi Luminiţa Iordache la şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru conflict de interese.

Sentinţa magis­traţilor bucureşteni nu este definitivă, şi poate fi atacată la completul de cinci judecători de la Curtea Supremă. Prin aceeaşi sentinţă, Luminiţa Iordache a mai fost obligată la plata a 700 de lei cheltuieli judiciare. Ea va avea un termen de încercare de doi ani şi jumătate.

Potrivit procurorilor, Luminiţa Iordache, în calitate de deputat în Parlamentul României, ar fi propus angajarea fiicei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar de la Iaşi şi ar fi avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată (din februarie 2009 până la sfârşitul mandatului).

În baza acelui contract, fiica fostului deputat ar fi obţinut în mod direct un folos material în cuantum total de 18.763 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Luminiţa Iordache a fost deputat în mandatul 2008-2012 din partea PSD (până în 2010) şi, ulterior, din partea UNPR, fiind aleasă în Colegiul nr. 1 din judeţul Iaşi, zona Răducăneni.
 

Comentarii