O madamă de fier, lansată în timpul vizitei lui Jo Hanis la Iaşi

joi, 24 noiembrie 2016, 02:50
3 MIN
 O madamă de fier, lansată în timpul vizitei lui Jo Hanis la Iaşi

Dacă tot ne-a trecut Jo Hanis prin târg, haideţi să vă spunem şi una despre care se vorbeşte la greu în culisele politichiei de la Bucale, fiind se pare lansată din zona serviciilor taman când, şi probabil nu întâmplător, prezidentul se afla la Iaşi. 

Cică pentru perioada de după alegeri Jo Hanis ar fi primit o indicaţiune preţioasă de undeva de peste ocean, dar agreată de grangurii evropeneşti de la Bruxăl, care zicea că în ochii lor ar da tare bine dacă prezidentul va găsi susţinere pentru un anume personagiu numai bun de premier al României. Nu, nu e vorba despre Ciol Loş, ci, zice-se, de un nume cu care, ca să vezi, nici partidoiul nu ar avea nimic împotrivă.

Numele în cauză este, în poreclă, "Doamna Diavolescu", Delia Velculescu pe numele real, şi care a fost până de curând şefa misiunii FMI la Atena, care a gestionat beleaua cea mare în timpul crizei greceşti a datoriilor. Românca cică mai este supranumită peste ocean şi „Doamna de fier” de la FMI. Dar nu numai asta o recomandă pe simpatica madamă la funcţie, ci, atenţie, şi altceva mai româneşte: faptul că e sibiancă de fel, şi încă mai mult: a fost în liceu olimpică la Fizică, başca elevă taman a lui Jo Hanis, pe vremea când prezidentul preda la catedră. Ei, este că de-acuma se cam leagă maioneza?

Cum pierdem zeci de milioane din datul la gioale în politica de Bahlui?

Deşi peste tot ne vin sfaturi dinspre noii şăfi ai cejăului să stăm liniştiţi la locurile noastre, că se rezolvă, cică treaba cu aprobarea investiţiei de 10 milioane de iepuroi a firmei private din Bacău lângă debarcaderul de avioane de la Iaşi, pe care se tot aşteaptă s-o dea de vreo două luni oamenii lui Măricel, nu-i chiar aşa de roz-trandafirie cum ni se lasă să înţelegem.

Din câte a tras cu urechea amicul Archibald Tănase pe la întrunirile la bere ale unor băieţaşi mai de rangul doi ce se dau rotunzi prin casa cu pătrate, cică afacerea a fost pusă în aşteptare pe motiv că şefii cei mari aşteaptă ca investitorul să mişte din urechi. Dar acesta nu prea are nici o intenţie în sensul ăsta, căci el se bazează pe faptul că a mişcat deja, bătând doară palma încă din primăvară cu comenduirea debarcaderului. Partea proastă e că unii sunt de la partidoi, iar ceilalţi de la leberali, şi fiecare îl bănuieşte pe duşmanul politic că s-a înfruptat deja din bucate, iar el a luat ţeapă. Şi din cauza asta, iote-aşa, investitorul, zice-se, tatonează deja zona Sucevei şi pe Fluturel bocovineanul, ca să facă făbricoiul de reparat aeronave cu pricina. Asta, aşa, ca să înţelegeţi cam cum se fac treburile şi se încurajează investitorii pe la noi, şi apoi ne întrebăm miraţi nevoie mare: oare de ce nu vin! 

PS: Una scurtă la final, despre cel mai recent sondaj naţional care dă din coate prin Bucale. Cică potrivit acestuia Usereul lui Cucuşor Dan ar avea, ţineţi-vă bine, 19% din numărul celor care zic că vor vota. Asta ar fi vestea bună, pentru cei de dreapta. Vestea proastă este încă că Usereul nu ar avea cu cine să facă guvern, căci leberalii, hop aşa, ar obţine doar 18 la sută! Cât despre partidoi, acesta ar avea pe la 40%. Rămânem deci la socotelile anterioare: dacă Moliceanu scoate peste pragul electoral, atunci, după redistribuire, nici o şansă pentru dreapta…

Comentarii