Profesor american, Doctor Honoris Causa la „Cuza“. Se simte aici „ca într-o familie“

sâmbătă, 28 octombrie 2017, 01:56
2 MIN
 Profesor american, Doctor Honoris Causa la „Cuza“. Se simte aici „ca într-o familie“

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a acordat titlul de Doctor Honoris Causa unui profesor din Statele Unite ale Americii, care a colaborat cu instituţia de învăţământ superior din Iaşi mai bine de 25 de ani.

Festivitatea de înmânare a acestui titlu a avut loc ieri, în Sala Senat a universităţii. Astfel, profesorului Louis G. Pol, decan al Facultăţii de Administrarea Afacerilor la Universitatea Nebraska din Omaha, profesor de marketing şi deţinător al titlului onorific John Becker, este în prezent unul dintre personalităţile importante ale lumii academice internaţionale care deţin acest titlu onorific.

Conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a decis acordarea acestui titlu datorită colaborării intense dintre profesorul american şi profesorii Universităţii ieşene. Încă din 1991, profesorul Louis G. Pol a început diferite colaborări în cadrul unor proiecte comune. Astfel, Louis G. Pol a facilitat pentru studenţii români accesul la diferite programe de studiu, a participat la diferite proiecte de cercetare, unele dintre ele având drept subiect situaţia economică şi socială a României.

După decernarea premiului, în cadrul discursului, profesorul a vorbit de relaţiile foarte bune pe care le-a avut în permanenţă cu universitatea ieşeană, afirmând că se simte „ca într-o familie“.

Profesorul american a subliniat apropierea pe care o simte faţă de Iaşi, amintind chiar că un student român a locuit vreme de opt luni la el acasă, alături de fiul şi soţia sa, student care s-a întors mai apoi şi la studiile masterale.

Aria de expertiză a profesorului Louis G. Pol este sociologia, pe care însă a îmbinat-o, în decursul carierei sale, cu marketingul, demografia, statistica aplicată, dar şi cu metodologiile de cercetare.

Comisia care a semnat acordarea titlului de Doctor Honoris Causa a fost condusă de prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, prorector şi ordonator de credite la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“. De asemenea, din comisie au făcut parte prof.univ.dr. Dinu Airinei, decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) la UAIC, prof. univ.dr. Dumitru Oprea, profesor la FEAA, prof.univ.dr. Nicolae Istudor, rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, dar şi prof.univ.dr. Petru Stefea, decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Comentarii