Pasarele şi sensuri unice la Valea Lupului

Se caută soluţii într-o zonă cu un trafic de 20.000 de maşini pe zi la intrarea în Iași

miercuri, 31 august 2016, 01:54
2 MIN
 Se caută soluţii într-o zonă cu un trafic de 20.000 de maşini pe zi la intrarea în Iași

Circulaţia din zona Antibiotice a ajuns pe masa prefectului. Primăria comunei Valea Lupului a solicitat sprijinul Prefecturii pentru organizarea unei întâlniri în vederea luării unor măsuri privind înfiinţarea unor treceri de pietoni şi semaforizarea celor existente. În cursul întâlnirii organizate ieri la Prefectură, s-a discutat şi despre transformarea sensului giratoriu provizoriu din faţa sediului Antibiotice într-unul definitiv.

La discuţii au participat reprezentanţii primăriei Valea Lupului, Poliţiei Rutiere, Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri şi SC Antibiotice. “În urma discuţiilor purtate, urmează ca în perioada următoare SC Antibiotice SA să contracteze serviciile unui consultant care să realizeze un studiu prin care să fie propusă o soluţie în zona respectivă, soluţie care va fi supusă aprobării Poliţiei Rutiere şi DRDP. Soluţia adoptată trebuie să fie una care să răspundă atât nevoii de menţinere a fluidizării traficului, ţinând cont că vorbim despre un segment de drum parcurs zilnic de 20.000 de maşini, cât şi siguranţei pietronilor. Probabil, soluţia cea mai bună ar fi pasarelele pietonale, însă studiul care urmează a fi făcut o va stabili cu certitudine”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Proiectul iniţial prevedea ca în zona Antibiotice să fie montate separatoare de sens şi în apropierea sensului giratoriu, iar studiul menţionat de prefect ar trebuit să identifice soluţii acceptate atât de societate, cât şi de pietoni, poliţie şi primăria Valea Lupului, până la preluarea tronsonului de drum de către Primăria Iaşi.

Discuţiile de ieri au vizat şi amenajarea sensului giratoriu din dreptul Black Sea, unde sensul giratoriu ar fi trebuit amenajat încă din luna iulie. Termenul a fost decalat, darea în folosinţă a sensului giratoriu urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii viitoare. “Am cerut DRDP clarificări cu privire la situaţia sensului giratoriu de la Black Sea, unde am sesizat nerespectarea termenului de finalizare anunţat iniţial. Lucrările de acolo sunt realizate de acest operator economic, care a solicitat prelungirea termenului de execuţie până la sfârşitul lunii septembrie, având în vedere o serie de dificultăţi întâmpinate în procurarea unor materiale”, a precizat prefectul. 

Comentarii