FOTO 50.000 de pelerini au trecut ieri pe la moaşte. 45 au trecut pe la medici

sâmbătă, 11 octombrie 2014, 18:09
2 MIN

Oboseala şi bolile cardiace fac victime printer pelerinii care stau la coadă.

ORA 17:00

Aproximativ 50.000 de pelerini s-au inchinat deja la moastele Sfintei Cuvioasei Parascheva, iar alti 10.000 de credinciosi se aflau la rand, sambata la pranz, lungimea acestuia fiind de peste un kilometru.

GALERIE FOTO I

45 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale. De vină au fosz oboseala, foamea, dar şi temperaturile ridicate, de 22 de grade.

GALERIE FOTO II


ORA 9:30

Un pelerin a făcut infarct în timp ce stătea la coadă pentru a ajunge la raclă. El a fost transportat de urgenţă la Institutul de Cardiologie Iaşi. Alţi doi credincioşi au acuzat dureri cardiace, dar, după primirea ajutorului medical ei au spus că se simt bine şi s-au întors la coadă.

ORA 8:00

O femeie în vârstă 61 de ani dintr-un sat ieşean a murit, azi-noapte, în urma unui stop cardiac, în timp ce aştepta să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Când a simţit că i se face rău, femeia a ieșit din rând şi a mers spre echipajul medical aflat în apropiere. Starea i s-a agravat rapid, iar medicii de la SMURD nu au mai avut cum să o ajute.

"Persoana avea antecedente cardiace. La sosirea echipajului medical i s-au aplicat metode de resuscitare. Din nefericire a murit", a declarat Diana Cimpoeşu, medicul şef UPU SMURD.

Pelerinii sunt sfătuiți să nu plece de acasă fără medicamente, mâncare și haine groase.

Este al doilea caz când moare un pelerin. Anul trecut, o femeie în vârstă de 55 de ani din Prahova a murit la Iaşi în timp ce aştepta la rând pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva. Femeia din Hunedoara a căzut din picioare din cauza epuizării şi a problemelor cardiace şi n-a mai putut fi salvată nici după intervenţia paramedicilor. Venise cu trenul şi, după un drum epuizant, s-a aşezat la rând peste noapte pentru a ajunge la raclă în dimineaţa zilei de astăzi.

 

 

Comentarii